Potočná-znečisťovanie-pôdy

Zodpovednosť za riešenie: Mestské Lesy

Vyriešený
meno
Adam 19. novembra 2019

Kopa stavebného, plastového a iného odpadu v strede lesa. Lokalitu presne nepoznám, je tam nablízku nejaká rozpadnutá stavba.

19. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Adam,

ďakujeme za informáciu, skládku vyčistia naši pracovníci.
Kto? Mestské lesy
Kedy? 4.štvrťrok 2019

Marek Páva, Mestské lesy v Bratislave
20. november 2019

Martin Uváček

Nie je to bývalá chata nad Slalomkou v Rači? Podľa mapy by mohla byť.
21. november 2019

Miroslav Daniš

Áno je. Je v dezolátnom stave. Začala sa stavať ešte pred r. 89, keď ešte Slalomka fungovala. Nedostavala sa a po "našom letopočte" zhasla fajka. Postihol ju rovnaký osud ako novú trafostanicu na jej dolnom konci, rovnako ako kabeláž z nej vedenú...
Odpad, či už stavebný alebo komunálny, je tam neustále. Bohužial. Je to len a len naša vizitka, je to o ľuďoch, o nás. Sme nenapraviteľní, nepoučiteľní, ľahostajní, arogantní. Správame sa k prírode a životnému prostrediu egoisticky, neúctivo, bezohľadne, bez akejkoľvek pokory. Nevážime si, okrem materiálnych statkov a pocitu len toho svojho osobného šťastia a úspechu, pomaly už nič iné. Máme bordel nielen v lesoch, na lúkach, v mestách, obciach, ale predovšetkým v hodnotách...
30. december 2019

Adam

4. štvrťrok sa končí, na mieste som ale teraz nebol pozrieť. je už podnet vyriešený, aby som vás teda mohol pochváliť?
05. jún 2020

🌳

Tá kopa tam stále je. V okolí pod chatou je taktiež viacero rôznych zvyškov káblov, skla z automobilu a iných väčších kusov odpadu. Menší odpad ako sú fľaše, nemám problém vyzbierať aj sám, ale toto by som neodniesol.
08. jún 2020

Miroslav Daniš

Tá "stará" kopa tam už nie je. Pracovníci Mestských lesov BA ju nad rámec svojich povinností vyzbierali miesto tých, čo ju vytvorili. To len "sa vytvára" kopa "nová", zase tými arogantnými, mentálne postihnutými ľuďmi, neúctivými k prírode a životnému prostrediu...
Zničíme sa aj sami, nepotrebujeme na to ani Koronu...
08. jún 2020

🌳

Fakt tam je stále tá istá kopa. Napr. tá pneumatika, ktorú vidno na tretej fotke alebo staré kusy z nejakého automobilu. Nového odpadu tam práveže nie je veľa, možno tak 1-2 vrecia PET fliaš, plechoviek a graffiti sprejov, z toho väčšina v tej nedostavanej budove.
09. jún 2020

Miroslav Daniš

Tiež tade chodím veľmi často a vidím a vnímam čo sa tam deje (a nielen tam). Je to len a len naša vizitka, ako sa chováme k prírode, okoliu. Pracovníci ML BA a rôzni obetavci, dobrovoľníci len potom suplujú prácu tých, ktorí to spôsobili. Aj na tomto spomínanom mieste, kde vedľa "lyžiarskej búdy" tú pôvodnú "kopu" ML BA odpratali (písal som o tom v inom príspevku zo 7. mája 2020 :
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/83862/zvoncekova-znecistovanie-pody
"Za to čo robíte vám patrí vďaka a uznanie, pretože to nie je vaša pracovná náplň, je to nadpráca. Len suplujete absenciu zdravého rozumu tých, ktorí to spôsobujú. Ak sa nezmení myslenie tých, čo to majú na rováši, ak sa za to nebudú trestať a pranierovať, ak sa nebude od nich vyžadovať, aby dali veci do pôvodného stavu na svoje náklady, nič sa nezmení. Rovnako ste vyčistili skládku nad Slalomkou vedľa nedostavanej (už polorozpadnutej) koncovej stanice vleku a skládka tam začína znova. Ja viem, že je ťažko týchto "výtečníkov" nachytať a odhaliť, ale vymoženosti súčasnej digitálnej doby (fotopasce...), hliadky mestskej či štátnej polície, lesnej stráže a zbavenie sa našej ľahostajnosti k týmto veciam a nahlasovanie týchto aktérov príslušným orgánom, nás môžu týchto neduhov a nespratníkov zbaviť a vy sa budete môcť venovať vašej práci, zveľaďovaniu a ochrane našich mestských lesov...").
Možno nevyčistili úplne všetko, to sa dá samozrejme "dočistiť". Ale takto to perpetum mobile znečisťovania a nelegálnych skládok nevyriešime. Musíme sa zmeniť my ľudia, musíme zmeniť naše myslenie a správanie...
17. júl 2021

Martin Uváček

Aký je súčasný stav miesta? Bol už medzičasom podnet vyriešený pán Daniš?
05. november 2023

🌳

Stav bezo zmeny, bez riešenia.
05. november 2023

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

predmetný podnet sme opätovne preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača
24. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

Velmi pekne dakujeme za pripomenutie.

Tento tyzden sa nasi pracovnici zastavili na uvedenej skladke a podla moznosti vyseparovali najzavaznesi odpad, ktory bolo mozne odviest. Podarilo sa nam vybrat za jeden privesny vozik odpadu /pneumatiky, sacky, tlakove nadoby, koberec a i./, odpad sme pozbierali aj po okoli.

Dakujeme.

Mestké lesy v Bratislave

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.