Zle parkujúce autá na Botanickej 25-27


V riešení
meno
Patrik Garžík 20. novembra 2019

Poprosím o riešenie problému so zle zaparkovanými vozidlami na Botanickej ulici pred číslami 25 a 27. Na uvedenom úseku je vodorovným dopravným značením vyznačené pozdĺžne parkovanie, parkuje sa priečne. Toto komplikuje prejazdnosť - neostávajú tam ani styri metre obojsmerne. Problém je najmä v čase špičky, keď vozidlá od Botanickej záhrady zaberajú celú šírku vozovky a vozidlá odbočujúce cez koľaje ostávajú stáť v križovatke. Dňa 20. novembra 2019 o 12:45 som na túto skutočnosť upozornil príslušníkov Mestskej polície vo vozidle BL610MS. Odmietli sa podnetom zaoberať, nakoľko "tam nie je žltá čiara". Argument o troch metroch pre každý jazdný smer ani ignorácia vodorovného dopravného značenia ich vôbec nezaujímala. Bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky ich asi obťažuje. Nakoniec s argumentom "ponáhľame sa" odišli.

20. november 2019

jajbolina

Tu už niekto skutočne nemá normálne problémy? Každý normálny vodič tam prejde a vďaka kolmému pakrovaniu sa tam zmestí viac áut. Radšej by ste boli aby parkovali na chodníkoch? Niektorí vodiči by mali vrátiť vodičák ak nemajú základnú vodičskú zručnosť.
PS: ja tam neparkovávam aby bolo jasné, len tam chodím tankovať. Mohlo by mi to byť jedno, ale radšej vidím autá parkujúce na parkoviskách efektívne ako na chodníkoch.
21. november 2019

Xxx

Nie je to jedno nech to znacenie upravia ak to norma dovoluje a ak nie tak pokutovat... ked sa takou zuzenou ulickou budu musiet dostat zachranne zlozky niekam rychlo tak sa im urcite podakujete
21. november 2019

Patrik Garžík

Nejde o vodičskú zručnosť - pre obidva jazdné smery ostávajú necelé štyri metre, a minimálne v čase špičky blokujú vozidlá z botanickej vozidlá odbočujúce cez koľaje na botanickú - a ak už predpokladáme maximálnu vodičskú zručnosť a snahu o zabránenie kolízie tak sa nám tu vytvára krásna a v princípe bezdôvodná zápcha.
Veľa ľudí sa mylne domnieva, že ide len o príjazdovú cestu na ČS OMV a do Botanickej záhrady. Cesta ale ďalej pokračuje do lodenice a je normálne vyťažená.
21. november 2019

Patrik Garžík

Značenie upraviť netreba - na kraji cesty sú normálne vyznačené parkovacie miesta pozdĺžne s okrajom, len s nejakého dôvodu sa parkuje kolmo, a ešte niekedy až nie celkom k obrubníku.
Situácia pravdepodobne vznikla odstavením nepojazdného pick-upu kolmo na parkovacie miesto. Auto tam stojí už skoro rok, okrem upozornenia z MÚ na prednom skle z júna a "strate" TEČ niekedy v lete sa nič nedeje.
21. november 2019

jajbolina

Pokutovať treba hlavne autá parkujúce na chodníkoch. Je nornomálne ako tu obmedzujeme chodcov. Tí majú čo? Lietať? Toto parkovanie je len efektívne, kto žije v Bratislave vie že miest je málo a kolmé parkovanie je efektívnejšie ako pozdĺžne. Kam dáme tie autá? Na chodník?
22. november 2019

Michal K.

napiste staznost na velitelstvo MsP a opytajte sa na dovody. nieco Vam mozno odpisu. ale takytchto miest je mnozstvo a zvycajne ani nikto nepride. ak ano, tak to neriesia. nemaju kapacity ani chut. cela MsP je velmi neefektivna az zbytocna, nemozu vyuzivat objektivnu zodpovednost alebo sa vyhovoria, ze to alebo tamto nemozu riesit a mate volat statnu policiu.
25. november 2019

Max

Efektivita parkovania nie je dôležitejšia ako.bezpečnosť premávky, preto sú tam tie čiary namaľované tak ako.sú, že to vodiči ignorujú je druhá pomerne vec....bohužiaľ MP si.vykladá vyhlášku o.cestnej premávke po svojom, minule.mi tvrdili že stačí.mať 6m voľnú šírku.cesty spolu.v.oboch smeroch, vyhláška pritom jasné hovorí 3m.v každom jazdnom smere, ... veselo.ignorujú napr. fakt, že takmer.na.polovici frekventovanej Matejkovej autá stoja.priamo.na. ceste a nechávajú tak 1m k stredovej čiare. Pár zrkadiel si to už odnieslo, prechádzať tadiaľ autom ./a niekedy aj.na.pešo/ je.horor. Sranda je že štátnu políciu to.tiež netrápi aj keď to.majú priamo pod.nosom...Podobné je to.na viacerých miestach Dlhých dielov, aj.Karlovej vsi. Tiež nechápem tie.kontajnery priamo.na cestách. Aký.je.problém.vybudovať stojisko.vedľa.chodníka na časti trávy/z fondu opráv domu ktorému patria , s povolením mesta/, označiť úsek značkou zákaz státia.aby.sa.tam.smetiari dostali, . Mám pocit že tu starostka aj s poslancami v otázke bezpečnosti premávky zlyhávajú na.plnej.čiare. Mali.by si pozrieť napr.Vrakuňu, tam sú niekde.jednosmerky, nové parkoviská a na cestách z obojsmernou.prevádzkou zákazy.státia/zastavenia ...síce.aj tam sa najdu muchy, / Širavska ,. Estónska ul./ale.aspoň sa to.snažia riešiť...
26. november 2019

Michal K.

problem nie je tak ani v mestskej casti, ale v totalne neschopnej a zbytocnej mestskej policii. mam s nou bohate skusenosti, viac krat som sa tu o tom rozpisoval. aj o tom, ako nespravne parkovanie riesia jednoducho a efektivne napriklad v rakusku. lenze nie je vola to riesit, tak sa mozme stazovat donekonecna ...
26. november 2019

jajbolina

MAx, ja zase nesúhlasím aby boli kontajnery na úkor zelene. Priemerne schopný šofér tade dokáže prejsť aj pri kolmom parkovaní. Znovu sa pýtam, na čo som tu ešte nedostala odpoveď: Kam dáme tie ďalšie autá čo sa tam pri pozdĺžnom parkovaní nezmestia? Na chodník? Uberieme zo zelene? Kam ich dáme? Veď sa nevyparoa, niekde parkovať budúä. Na úkor čoho?
27. november 2019

Patrik Garžík

Čo to je priemerne schopný šofér? Je to niekde vo vyhláške? Alebo v nejakom zákone? Alebo vodič autobusu s prívesom na lode je totálne neschopný a mal by vrátiť vodičák aj s rodným listom. Ide o to že na Slovensku a hlavne v Bratislave sa vedome nedodržiavajú a prehliada sa nedodržiavanie akýchkoľvek dopravných noriem. A potom to vyzerá tak, že keď naozaj chcem, aby sa niekde jazdilo 50 tak tam dám tridsiatku a keď nechcem aby mi parkovali autá pred garážami tak tam pichnem zákaz zastavenia. MP je totálne zbytočná organizácia - najprv by si mali naštudovať POVINNOSTI a oprávnenia príslušníkov MsP podľa zákona č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii. Ale to by sme asi chceli priveľa. Hlavne, že vyberú pokuty, aby bolo na odmeny.
27. november 2019

jajbolina

Peter Garžík, priemerne zdatný vodič zvládne jazdu na užšej ceste, čo podľa mňa táto časť Bojnickej ulice nie je. V každej malej obci nájdeš užšie ulice ako na tomto úseku. Povedzme si poravdu, niektorí vodiči majú problém prejsť cez križovatku s električkami v strede (napr. pri Riviére smer na Devín). Tam nebol semafór vôbec potrebný (kým tam nebola odbočka pre trolejbusy vybudovaná), bežný vidič to musel zvládať Za chvíľu budeme ako v Amerike, všade semafóry. Ak nevieš jazdiť, prestaň lebo ohrozuješ ostatných. Nie je to žiadna hanba objektívne zhodnotiť svoje schopnosti vodiča.
05. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
preverením situácie na ul. Botanická bolo zistené, že na mieste sa nenachádza vodorovné ani zvislé dopravné značenie, ktoré by usmerňovalo parkovanie vozidiel. Momentálne vozidlá parkujú šikmo z toho dôvodu, že na mieste stojí dlhodobo zaparkované vozidlo, ktoré už bolo nahlásené na MiÚ Karlova Ves ako vrak. Z toho dôvodu ostatní vodiči parkovanie svojich vozidiel prispôsobujú už zaparkovanému vozidlu. Po odstránení vraku a obnovení vodorovného dopravného značenia bude dopravná situácia jednoznačná a v prípade porušenia zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke aj riešená zo strany príslušníkov MsP.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
Mestská polícia hlaavného mesta SR Bratislavy
19. december 2019

Patrik Garžík

Takže vrak už je konečne odstránený, situácia nezmenená. Dopravné značenie sčasti zodraté, sčasti schované pod hrubými nánosmi tlejúceho lístia. Korunu tomu nasadil vodič BMW s mimoBA EČ, ktorý zaparkoval zadkom od obrubníka tak ďaleko, že mu predok trčal ešte o cca pol metra viac do vozovky. Mestskí policajti sa tam premávajú niekoľkokrát za deň. Keď už teda nemôžu riešiť represívne, mohli by aspoň preventívne. Stačilo by upozorniť vodiča, že priečnym parkovaním porušuje §23 zákona 8/2009.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania