Koprivnická-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Peter 22. novembra 2019

Dobrý deň, pred rokom bola predstavená vízia budúceho parku Pod záhradami, resp. lúky Koprivnica. Rád by som sa opýtať pána starostu v akom stave je uvedená vízia, resp. kedy by sme sa mohli dočkať aj jej pretavenia do realizácie?

25. november 2019

Odpoveď samosprávy

V roku 2018  mestská časť Bratislava-Dúbravka spoločne s architektmi a obyvateľmi plánovala a načrtávala zelený  priestor takzvaného Parku Pod záhradami. Vznikli zaujímavé inšpirácie, návrhy. S ich výstupmi a vyhodnoteniami mestská časť naďalej pracovala.

Nakoľko ide o veľkú investíciu,  mestská časť projekt, na ktorý sa pripravuje vypracovanie projektovej dokumentácie, plánuje financovať z externých zdrojov – konkrétne z Nórskych fondov.

S investíciou do tohto priestoru počíta mestská časť v svojom budúcoročnom rozpočte (2020).

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
24. január 2023

Tomas

Aky je prosim update k tomuto bodu? Dakujem.
25. január 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
25. január 2023

Odpoveď samosprávy

V súčasnosti prebieha dorokovanie sporných stanovísk hlavného mesta a Bratislavskej diecézy v rámci prerokovania UŠ zóny Pod záhradami. Následne bude dopracované vyhodnotenie pripomienkového konania, ktoré bude podkladom pre vypracovanie čistopisu UŠ zóny Pod záhradami. Čistopis štúdie bude podkladom pre návrh zmien a doplnkov súčasne platného ÚPN hlm SR Bratislavy v danom území, a to z funkcie zmiešané územie bývania a občianskej vybavenosti kód 501 na funkciu parky, sadovnícke a lesoparkové úpravy kód 1110, to znamená na plochy verejnej parkovo upravenej zelene. Až po schválení zmien a doplnkov v mestskom zastupiteľstve hlavného mesta môže mestská časť zahájiť projektovú prípravu mestského parku s využitím podkladov a pripomienok v rámci spracovania zámeru „Analýza realizovateľnosti zámeru vybudovať verejný park v lokalite Pod záhradami v mestskej časti Bratislava – Dúbravka“, ktorý spracovalo občianske združenie Zelená Bratislava – ZEBRA v participácii s obyvateľmi MČ Bratislava-Dúbravka. V rozpočte mestskej časti na rok 2023 sú vyčlenené finančné prostriedky na projektovú prípravu.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania