Výstražné svetlo na Lamačskej ceste

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Vždy, keď idem okolo tohto blikajúceho svetla si klepem po hlave, že nestačí, koľko reklamy ubera z pozornosti vodiča a do toho ešte sa dokonca najdu aj taketo bezvýznamné blikajuce svetla, ktore tiež uberajú pozornosť vodičovi a nedaju mu ziadnu informáciu. Netuším, či tam predtym pri tom bola nejaka dopravna znacka, ale takto nech sa demontuje alebo aspon nech sa vypne to blikajuce výstražné svetlo. Dufam, ze sa nečaka az sa vypáli žiarovka ;)

25. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Oddelenie správy komunikácií.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
25. november 2019

Pozorovatel

Tipujem, ze mozno kedysi mohlo suvisiet spolu s prislusnou dopravnou znackou ako vystraha pre vodicov, ze na priechode pre chodcov je prave zelena a pohybuju sa po nom deti a studenti s pohybovym hendikepom?
03. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie správy komunikácií podnet preverilo a určilo ho ako neodôvodnený. Umiestnenie svetelnej signalizácie pred priechodom pre chodcov považuje správca dopravného značenia za opodstatnené aj vzhľadom k blízkosti špeciálnej školy.

Podnet týmto považujeme za uzatvorený.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
03. jún 2020

Michal Kondela

Ďakujem za preverenie, v tom prípade mi stále chýba pod svetelnou signalizáciou značka pozor deti alebo značka prechod prechodcov, ale môžem sa aj mýliť... Jak je to takto v súlade s dop. predpismi, beriem na vedomie.
03. jún 2020

Pozorovatel

@admin

z hladiska bezpecnosti chodcov na tomto specifickom prechode si tiez myslim, ze blikajuce svetlo by malo na vodicov "vacsii efekt", ak by bolo umiestnene spolu so znackou prechod pre chodcov na reflexnej zltej doske doplnenej o symbol telesne postihnuteho + prislusnym textom, aby vodicov v tomto kontexte upozornila, ze na prechode cez 4 pruhovu frekventovanu vozovku sa pohybuju ludia s telesnym postihnutim.

O nasvieteni tohto prechodu LED svetlami ani nehovorim !

Podobna znacka je umiestnena vo vsetkych smeroch na daleko menej frekventovanej krizovatke Lovinskeho / Hroboňova (vid foto)

prosim zaslat samosprave
03. jún 2020

Admin KV

Dobrý deň, Pozorovatel,
v tomto prípade nevidím dôvod na ďalšie zasielanie podnetu samospráve. Predmetom podnetu nebola viditeľnosť, resp. výraznosť značenia priechodu, ktorý sa nachádza približne 50 metrov za týmto svetlom. Pán Kondela sa vo svojom podnete pýtal na opodstatnenosť tohto svetla, k čomu sa Magistrát v dostatočnej miere vyjadril.
Vychádzajúc zo snímok z Google Street View z júla 2019, na priechod upozorňuje značka A13: Priechod pre chodcov, ktorá je umiestnená cca 15 m pred svetlom a tiež značka IP6: Priechod pre chodcov, nachádzajúca sa na úrovni priechodu. Nayvše samotný priechod je riadený semaforom.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania