Kadnárova-cyklotrasa-neoznačená

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Gabriel 22. novembra 2019

Prosim vas o lepsie zviditelnenie zmeny vedenia dopravy na Kadnarovej. Cesta je cca od 10. novembra obojsmerna pre cyklistov avsak vodici to nepostrehli alebo to prehliadaju. Napr. dnes som na biku kludne tadial presiel popri aute s dostatocnou rezervou od auta. Sofer vsak prudko zastal, vybehol z auta, agresivne spustil seriu nadavok. Ked som mu vysvetlil ze uz 2 tyzdne tam je nova znacka, tak to ignoroval a stale si isiel svoje. Keby som povahou taky ako on, tak by dnes na Kadnarovu prisli sanitky a policajti. Navrhujem osadit minimalne novu velku znacku "Zmena organizácie dopravy" aspon od smeru z Peknej cesty. Popripadne informovat vodicov v Racianskom vybere, cez FB, cez stranku MC Raca aby sa vsetci, ano aj ti bohuzial nevsimavi vodici, dozvedeli o tejto zmene a vyhli sa incidentom

24. november 2019

Miro

Mestská časť Rača by mala dať návrh na magistrát, aby tento nezmysel - obojsmerná premávka bicyklov zrušil. Tento úsek cesty nie je na to vhodný, či už z hľadiska premávky, šírky a stavu vozovky. Cyklisti majú dosť možnosti dostať sa z Rače na Peknú cestu aj bezpečnejšie.
Miro.
24. november 2019

Gabriel

Ten usek cesty je prepchaty autami, parkuje sa na ceste aj na chodniku. Automobilova doprava tam ma privilegovane postavenie a posielat cyklistov prec inymi trasami je nefer. Podobne nefer akokeby som odporucal zrusit parkovanie tych aut na jednej strane cesty lebo ved v Raci je kopu inych miest na parkovanie. Som sa ponechanie tohto useku len s lepsim upovedomenim pre soferov aut.
25. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet patrí do kompetencie Magistrátu, kam ho preposielame.

S pozdravom

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
03. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
30. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
existujúca značka je osadená na dostatočne viditeľnom mieste, nie je teda potrebné osádzať ďalšiu alebo inú dopravnú značku. Každý účastník cestnej premávky je povinný rešpektovať toto dopravné značenie.
Vzhľadom na to, že v súčasnosti sa v meste povolil na viacerých jednosmerných komunikáciách vjazd cyklistov v oboch smeroch, požiadame oddelenie komunikácií a marketingu o zabezpečenie informovanosti vodičov v celom meste.

S pozdravom,

Oddelenie dopravného inžinierstva
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.