Opletalova-Dopravné značenie-priechod pre chodcov-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Peter Vilhan 24. novembra 2019

Chýbajúci priechod pre chodcov. Cestujúci, ktorí vystúpili z vlaku, prebiehajú cez cestu tesne pred zákrutou, aby prešli na zastávku 21 (smer VW). Platí to najmä o študentoch strednej školy, ktorá je neďaleko VW.

25. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
26. november 2019

Lucia Hornakova

priechod pre chodcov tam je akurát trochu dalej. Umiestniť ho medzi ostrovčeky nie je dobrý nápad. Treba dať zábradlie medzi cestu a chodník až k tomu priechodu čo tam je, aby nemali kade prebehovať
27. november 2019

Silvia Vilhanová

Dobrý deň, Lucia Horňáková,

nebolo to myslené tak, aby priechod pre chodcov bol pri ostrovčekoch. Skôr nižšie - buď tam, ako končia schody vedúce od ŽST DNV alebo nižšie - pred východom z parkoviska.

Pozrite si priložené fotky, na ktorých je vidno chodcov prebiehajúcich cez cestu (od ŽST k zastávke 21 smer VW).

S pozdravom,

Silvia Vilhanová,
([email protected])
27. november 2019

Lucia Hornakova

priechod by musel byť priamo oproti schodom k železnici, aj to nezaručuje že ľudia nebudú prebehovať inokade. Bývam tam a keď príde vlak ľudia prebehujú ako im to príde... Tam im pomôže len zábradlie aby nemali inú možnosť len prejsť až k priechodu. A verím že sa nájdu taký čo aj plot preskočia. Je to križovatka v kopci a je tam zákruta. Keď stojíte na chodníku cca pred schodami k ZSR a ide auto od VW máte pocit že nevytočí a vletí priamo do vás. A podaktorí si to rúbu dosť rýchlo, aby tam niekoho nezrazili ... ale to je môj pohlad
30. november 2019

Silvia Vilhanová

Myslím si, že na Opletalovej akosi pozabudli na to, že sú zastávky autobusov na oboch stranách cesty a ľudia sa tam potrebujú aj dostať, nehovoriac o tom, že by niekto mohol chcieť navštíviť niekoho, kto býva na druhej strane cesty. Nie som si teraz úplne istá, ale mám dojem, že na celej Opletalovej ulici je asi 1 priechod pre chodcov, aj to len ten pri ŽST DNV?

S pozdravom,

Silvia Vilhanová,
([email protected])
03. december 2019

Milan

za mňa je priechod pre chodcov umiestnený na správnom mieste lepšie ako na hlavnej ceste v zakrute. Stačí si prejsť pár krokov navyše a je to určite bezpečnejšie ako prechádzať cez cestu v zákrute
04. december 2019

Silvia Vilhanová

Ten priechod pre chodcov, ktorý vedie k železničnej stanici (pri w hoteli) je dobre umiestnený. Skôr by bolo treba doplniť ešte ďalší vedúci od tých schodov na druhú stranu. Ľudia tadiaľ prechádzajú tak či tak, pretože je to kratšie (ako je to vidno aj na tých fotkách, kde som zakrúžkovala ľudí prebiehajúcich cez cestu). Teraz totiž musia prejsť cez dve frekventované cesty na to, aby sa dostali na zastávku autobusu, ktorý ich dovezie do školy a do práce (VW).

S pozdravom,

Silvia Vilhanová,
([email protected])
23. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný podnet považujeme za opodstatnený.
Umiestnenie nového priechodu pre chodcov musí spĺňať kritériá dané technickými normami, Zákonom o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Vyhláškou 9/2009 Z. z., ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke, a Vyhláškou 532/2002, čiže priechod musí nadväzovať na existujúce pešie trasy - chodníky, musí mať vhodnú polohu z hľadiska viditeľnosti priechodu, osvetlenia, dostatočného rozhľadu, bezbariérového prístupu atď.
Preto sme navrhli zaradiť do Zoznamu investičných akcií mesta nový priechod pre chodcov na komunikácii Opletalova.

S pozdravom,

Oddelenie dopravného inžinierstva
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania