Panónska cesta - vyjazdené koľaje na trávnatej ploche

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Stanislav Varga 24. novembra 2019

Dobrý deň,

Rád by som sa opýtal čo sa dá robiť s nasledovnou situáciou.

Jedná sa o systematické ničenie trávnatých plôch zobrazené na priložených fotkách. Niekto si z trávnatých plôch za posledný rok urobil testovaciu dráhu pre SUV a offroadovú jazdu. Nie som si istý či sa jedná o jedného človeka alebo skupinu. Tento človek tam chodí KAŽDÝ DEŇ driftovať a robiť si kolečká po tráve prípadne skúšať jazdu do kopca na briežku pri nadjazde. Stav trávnatých plôch sa neustále zhoršuje a vyjazdené plochy sa rozširujú. Keď jednu časť trávnika rozryje, začne ničiť ďalšiu.

To isté sa týka aj
zobrazenej vyjazdenej cestičky krížom cez trávnik.

Dalo by sa to vyriešiť rozmiestnením lámaného kameňa tak aby sa zmenožil prejazd, resp. vybočenie mimo spevnených plôch?

Ďakujem.

05. december 2019

Michal

dobre ze tam nikomu nevypadlo z vrecka par klincov. mohlo by mu to prepichnut drahe gumy. to by bolo neprijemne takto v zime menit.
19. december 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA V popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie tohto podnetu na Panónskej ceste v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
19. december 2019

Stanislav Varga

Mestská polícia tu absolútne nič nezmôže pokiaľ práve náhodou nejde okolo.
Každodenné ničenie zo strany tohoto človeka zvyčajne netrvá dlhšie ako pár minút (2-3).

Presne preto som sa pýtal na konkrétne riešenie v podobe kusov kameňa rozmiestneného tak aby znemožnil ničenie trávnatých plôch.

Asi sa budeme musieť naučiť žiť s postupne kompletne rozjazdenými holými plochami.
20. december 2019

Marki

Da sa spravit video aby bola vidno ECV? Policia uz vo viacerych pripadoch zacala konat aj na zaklade videa... osobne udaje to nebudu kedze nebude vidno sofera a zaroven mame objektivnu zodpovednost vlastnika...
08. február 2022

Maxi King

V súvislosti s prebiehajúcou výstavbou trate tento podnet asi stratil opodstatnenie. Vyjadril by sa autor podnetu?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania