Baničova-zeleň a životné prostredie-zákaz vodenia psov do parku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Peter 25. novembra 2019

Dobry den, dal by sa dat zakaz vodenia psov do parku pod lipami? Pohybuje sa tam dost deti, su tam osadene cviciace prvky a podobne... Su tam síce kose na psie exkrementy ale stane sa ze majitel psa sem tam zabudne na vzorku... Myslim si ze to vsetci pochopia... Dakujem velmi pekne

25. november 2019

Branislav Nopp

Ináč to kľudne môže byť od pouličnej mačky alebo od túlavého psa. Ťažko tomu zabránite tabuľou.
26. november 2019

Obyvateľka

Včera práve som bola svedkom pani s kamoškou v družnom rozhovore a väčší pes sa vykadil a "poklad" ostal na mieste. Navrhovateľ má pravdu....som tiež za zákaz.
26. november 2019

Branislav Nopp

Prečo ste ju na to neupozornili? Takýto ľudia tieto zákazy nebudú rešpektovať ak budú vidieť, že ľuďom okolo to je jedno. A vravím, že zbytočne sa tam bude niečo zakazovať, keď sa tam bez problémov vyprázdni v noci túlavá mačka alebo pes.
26. november 2019

Peter

Osobne som ju upozornil, zjavne nepomohlo
26. november 2019

Peter

Viem ze tam boli znacky ale len zatlcene do zeme... O dva dni ich niekto vytiahol a znicil
27. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za Váš podnet, ktorý sme zároveň postúpili na príslušný odborný referát MÚ Bratislava-Vajnory. Po jeho prešetrení Vás budeme čo najskôr informovať.

Vopred ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.
S pozdravom a úctou

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
27. november 2019

Branislav Nopp

Ja jednoducho nesuhlasim s takymto riesenim. Nikto mi nezodpovedal, ci tento zakaz na tabuli precita tulava macka ci pes?
27. november 2019

Peter

Ano precita
27. november 2019

Branislav Nopp

Tak ja vam tlieskam ak mate takyto pohlad na dianie a drzim palce :-)
27. november 2019

Peter

Tak isto si to ta macka precita ako vo velkom parku... Jednoducho sa mi to nepozdava ked sa sem chodia hravat deti po skole, robia sa tu vsetky miestne akcie atd,aby tu chodili ludia vencit svojich psov... To ze sa vam to nepaci je vaša vec pytam sa starostu a poslancov...
27. november 2019

Branislav Nopp

No dobre, ale rovnako je to aj môj starosta. Veľký park je na noc zamykaný. To že si to tá mačka prečíta, ok, asi žijeme v rozprávke keď to tak vidíte. Tu končím s vami diskusiu, lebo vidím, že na toto nemáte riešenie. Ja potom navrhujem dať tabuľu pred vstup do areálu Alviano, na ktorej bude napísané: "Zákaz vstupu teenagerom pod vplyvom alkoholu a zákaz hádzania odpadkov a ničenia mestského mobiliáru"
28. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
rozumiem Peter, že Vám neohľaduplnosť vlastníkov psov prekáža a je to úplne na mieste a pozerám sa na vec rovnako. V parku sa hrajú deti, je to pekné miesto Vajnor, doslova srdce oddychu a relaxu pre ľudí. Avšak trestať nevinných psov pre aroganciu ich "pánov" nepovažujem za fér. Čo môžme ako MČ urobiť, je výchovnými tabuľami upozorniť ľudí a veriť, že elementárna slušnosť voči okoliu bola opomenutá iba nedopatrením. Ďakujem za príspevok a tiež ostatným za diskusiu.
Pekný deň.

Michal Vlček
starosta MČ Bratislava-Vajnory
02. marec 2020

Monika Zemanová

Baničova-Zeleň a životné prostredie-iné

Dobrý deň,
Prosím do Parku pod lipami opätovne osadiť tabuľky so zákazom voľného pohybu a venčenia psov. Včera nedeľa 1.3. si 2 dôchodkyne veselo venčili psov priamo v centre parku, kde sa pohybuje zvyčajne najviac ľudí aj detí.
V minulosti tu tieto tabule ak si dobre pamätám boli.
Ďakujem.
02. marec 2020

Branislav Nopp

Tieto tabule aj tak nic nevyriesia ak to nebude permanentne kontrolovane. Zial este mesto a mestska cast nema take kapacity v mestskej policii, aby si mohli dovolit vyclenit ludi, len na kontrolu dodrziavania takehoto zakazu.
Asi vsetkym doslo v tejto diskusii, ze som psickar. Ja suhlasim s vasim rozhorcenim, samemu mi vadi, ked si ostatni psickari po svojich stvornohych priateloch neodpracu. Obcas sa aj mne stane, ze bud moj pes do toho stupi alebo ja, ked zbieram po nom a to nie je prijemne. Vela psickarov si po svojich psoch odpratava, ale ako vidime su medzi nami aj taki, ktori nie. A to mi kvoli takymto ludom zakazete pohyb po Vajnoroch?
Riesenie je ludi upozornovat, idealne mestskou policou a ak sa to bude opakovat, tak pokutovat. Tabule momentalne v praxi nic neriesia, kedze park Ferdisa Jurigu (z prilozenej fotky) je posiaty bombami...
27. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mrzí nás neohľaduplnosť vlastníkov psov a rovnako sme pristúpili k riešeniu tohto problému, aby sme v Parku pod lipami docielili zákaz voľného pohybu psov. Dôvody sú pragmatické. Park slúži v prvom rade ako oddychová zóna, a to nielen pre deti, ale aj všetkých obyvateľov. Je to miesto a srdce oddychu, relaxu pre ľudí. Vzhľadom k skutočnosti, že majitelia psie exkrementy po svojich psov pravidelne neodpratávali a sťažnosti na psíčkarov pribúdali, situáciu nebolo možné ignorovať, ale nutné riešiť. Medzičasom mestská časť Bratislava – Vajnory prijala rozhodnutie osadiť tabule so zákazom vstupu pre voľný pohyb psov v areáli parku a rovnako ich venčenie. A to aj vzhľadom k skutočnosti, že v tejto oddychovej zóne trávi svoj voľný čas každý deň množstvo detí.
Veríme, že sa situácia týmto prijatím celkovo zlepší, ako aj elementárna slušnosť občanov, rešpektovať toto rozhodnutie s ohľadom na oddychovú zónu pre Vajnorčanov. Predpokladáme, že sa nám v rámci možností terajších obmedzení pri situácii COVID – 19 podarí čo najskôr tabule osadiť. A to aj napriek tomu, že úrad pracuje v obmedzenom režime a čas na dodanie objednávok sa rapídne predĺžil. Plán osadiť tabule so zákazom vstupu pre voľný pohyb psov však bude uskutočnený v čo najskoršom možnom čase ako to bude možné. Vopred Vám ďakujeme za Vaše pochopenie.

S úctou a pozdravom

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
27. marec 2020

Branislav Nopp

1. vyhodene peniaze, kedze je x tulavych psov a y tulavych maciek, ktore si tento zakaz nedokazu precitat
2. kto bude tychto nedisciplinovanych psickarov kontrolovat a sankcionovat?
3. ak to spravne chapem prejst cez park so psom na voditku mozem?

Navyse ja teda ziadam osadit zakazove tabule do sportoveho arealu Alviano ako aj na miesta na skolskom dvore a za telocvicnou so znenim - "zakaz pitia alkoholu, pouzivania omamnych latok, vandalizmu a tvorby odpadu"

Mimochodom Surska cesta je tiez podobne vyuzivana na relax, tam nikomu nevadi, ze je posiata po oboch stranach exkrementami?

Rozumiem stazovatelom, mne ako psickarovi to tiez prekaza, nedovolil by som si nikde nechavat exkrementy mojho psa a rozculuje ma, ked po mojom psovi zbieram a hned niekolko desiatok cm dalej su pozostatky po inych psoch, po ktorych si tito ludia neodpratavaju.

Ako som vyssie pisal prax ukazala, ze tabule nic nevyriesia, kedze uz taketo vo Vajnoroch su a zvysky po psoch tam nadalej su...
08. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
tabule sú už osadené.

S pozdravom

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania