Na pántoch-reklama-vizuálny smog

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Uzavretý
meno
michi kuli 26. novembra 2019

Pozdĺž Púchovskej ulici (aj celá Račianska ul.) od obratiska električiek cez "Na Pántoch" až za nadjazd na Rybničnej ulici (aj ďalej) je veľmi veľa bilboardov a bigboardov.

Mesto by malo začať aj v spolupráci so súkromnými vlastníkmi pozemkov odstraňovať vizuálny smog a radšej ho nahrádzať živými stromami. Veľmi radi by sa pridali dobrovoľníci i združenia na takomto okrášľovaní našeho mesta.

Ďakujeme za riešenie podnetu

27. november 2019

Floralys

nasi politici by nam mohli slubit, ze konecne presadia zakon, ktory podpori odstranovanie billboardov popri cestach a celkovo po sr. zial politici ich ale vyuzivaju najviac zo vsetkych tak o tom zase pochybujem. planuem vsak napisat niektorym zo stran, zo zvedavosti 🤷‍♂️
27. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za Váš podnet, ktorý sme zároveň postúpili na príslušný odborný referát MÚ Bratislava - Vajnory. Po jeho prešetrení Vás budeme čo najskôr informovať.

Vopred ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

S pozdravom a úctou

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
29. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet a rovnako súhlasíme s názorom, že reklamný smog je v našom hlavnom meste mimoriadne výrazný. Avšak bez zákonného nástroja, napríklad záväznej územnoplánovacej dokumentácie, stavebné úrady nemajú inú možnosť, len povolenia vydať. To znamená, že povolenie na reklamnú stavbu sa vydáva na žiadosť stavebníka po splnení zákonom stanovených podmienok a vydaní súhlasných stanovísk všetkých dotknutých orgánov, ktoré sa majú zo zákona vyjadrovať k reklamným stavbám.

S úctou a pozdravom

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
29. november 2019

michi kuli

Samospravy by mali tiez podavat podnety, ze v state veci nefunguju ako napr. ze chybaju zakonne nastroje. Treba ludskym pristupom tlacit vyssie na starostov, primatora.
To mame obcania sami riesit problemy, v ktorych by nas mala samosprava, starosta zastupvat!?!
30. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet a rovnako súhlasíme s názorom, že reklamný smog je v našom hlavnom meste mimoriadne výrazný a pre obyvateľov rušivý. Rovnako ako MČ vo Vajnoroch, tak aj ostatné mestské časti pod vedením starostov sa k tejto problematike prikláňajú k rovnakej zhode v zmysle, že tento reklamný smog je potrebné začať odstraňovať a hľadať na to zákonné možnosti. Momentálne nastavený zákon sa musí samozrejme ale rešpektovať. Čo je však dôležité povedať, je skutočnosť, že súčasný starosta Vajnor a tiež ostatní starostovia MČ Bratislavy hľadajú spoločne s primátorom možnosti, ako túto dlhodobú problematiku riešiť. Jedná sa však o dlhodobý proces. Rovnako je potrebné uviesť skutočnosť, že bez zákonného nástroja, napríklad záväznej územnoplánovacej dokumentácie, stavebné úrady nemajú inú možnosť, len povolenia vydať. To znamená, že povolenie na reklamnú stavbu sa vydáva na žiadosť stavebníka po splnení zákonom stanovených podmienok a vydaní súhlasných stanovísk všetkých dotknutých orgánov, ktoré sa majú zo zákona vyjadrovať k reklamným stavbám.

Ďakujeme za Vaše pochopenie.

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania