Graffiti v Starom Meste

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Graffiti v Starom Meste na kazdom kroku na kazdej budove. Stale vacsie a odvaznejsie

22. marec 2014

Anton Niko

Dlhodoby, problem. Pan prinator Ftacnik nema k tomuto mestu vztah, ved aj preco by mal, nenaridil sa tu a je mu hedno, ze hlavne mesto je cele pocmarane, na zaplakanie
22. marec 2014

roman

tu nepomoze nic ine ako kamerovy system..
01. apríl 2014

bonoslav

cele stare mesto je v dezolatnom stave. Socky nam ho tu nicia, striekaju sprejuju a poskodzuju, nikomu to nevadi. Mestki policajti si neplnia povinnosti. Ozrati studenti z internatov terorizuju staromestanov. V starom meste nemaju co internaty hladat. Treba ich zrusit a premiestnit do mlynskej doliny, kde sa spravi campus. Tak ako je to vsade vo vyspelych statoch. A tam kde nie je SBSka, kamerove systemy v celom meste a okamzite vylucenie zo skoly za rusenie nocneho kludu alebo poskodzovanie cudzej veci.
04. apríl 2014

Stefan Chromik

Hned za rohom dalsie otrasne dielo vandalov na pomerne novej fasade domu :-(
04. apríl 2014

bonoslav

Ano co sa to deje v starom meste je otrasne, neviem odkial sa ta banda uboziakov vyrojila. Ale nicia nam cele centrum. Ja sa pytam, kde su policajti, kde je mestska policia ?
04. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

hlavné mesto si uvedomuje problém s vandalizmom, ktorého dôsledkom sú o.i. poškodené steny nápismi. I keď možnosti hlavného mesta sú na likvidáciu ich následkov sú obmedzené, a naviac, často sa jedná o budovy či objekty v súkromnom vlastníctve, mesto sa snažilo nájsť aspoň čiastočné riešenie.

Uznesením Mestského zastupitesľstva č. 1530/2014 dňa 24.4.2014 boli schválené zásady poskytovania príspevku na odstránenie grafitov. Viac nájdete tu: http://www.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700000&id=11042345

a samotný postup pri žiadosti tu: http://www.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700000&id=11042394&p1=11049950

Udeľovanie pokút umožňuje už aj dnešná legislatíva, avšak pokuta môže byť udelená len ak bol páchateľ prichytený pri čine. Podobne, otázka poškodenia budovy a náhrady škody by mohla byť riešená v súdnom konaní.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
07. marec 2018

Martin U

Fasáda polikliniky bola vyčistená a opravená.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania