Račianska-zastávka MHD -chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Monika 01. decembra 2019

Chýbajúce prístrešky na zastávkach električiek na Račianskej ul.
- na jednej z najfrekventovanejších ulíc Bratislavy na viacerých zastávkach električiek, začínajúc zastávkou Račianske mýto, Ursínyho, Pionierska, Riazanská (možno aj ďalšie ale tie nepoznám) chýbajú prístrešky kde by sa mohli ľudia schovať v prípade zlého počasia. Bolo by dobré keby sa to vyriešilo čo najskôr.

06. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
03. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

uvedomujeme si, že absencia prístreškov na zastávkach neprispieva ku komfortu cestovania avšak situácia na celej Račianskej radiále je s prístreškami komplikovaná. Osadenie prístreškov s dostatočne širokými bočnými stenami (minimálne 1 meter) je na väčšine električkových zastávkach na Račianskej ulici, vzhľadom na veľmi úzke nástupné plochy, momentálne nerealizovateľné.
Aby sme osadili prístrešok typu šibenica (t.j. iba zadná stena a strecha), nástupište musí mať šírku minimálne 2 metre. Nehovoriac o tom, že ochranná funkcia takéhoto typu prístreška nie je dostatočne účinná.
Bohužiaľ napríklad zastávka „Račianske mýto“ nedosahuje šírku nástupišťa ani 1,5 metra.
Pre vytvorenie priestoru na osadenie kapacitného prístreška na zastávkach by bolo potrebné uskutočniť rozsiahle stavebné úpravy vedúce k rozšíreniu nástupišťa, ktoré by si vyžadovali stavebné práce aj mimo plochy nástupíšť. Vo väčšine prípadov by si to zároveň vyžiadalo aj úpravu priľahlých jazdných pruhov, čo by však viedlo k potrebe zmeny dopravných pomerov v danom území.

Hlavné mesto postupne rekonštruuje viaceré električkové radiály, v súčasnosti Dúbravsko- Karloveskú radiálu a na tento rok je naplánovaná aj rekonštrukcia koncovej časti Račianskej radiály a úseku pri Americkom námestí. Vrámci týchto rekonštrukcií sa pristupuje aj k rozširovaniu zastávok.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania