Panská-reklama-vizuálny smog

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení

Dobry den, mam 3 veci: 1.Podnet Podla mojej mienky nie je tento jedalny listok v sulade s rozhodnutím 11/2016 starostu mestskej casti Bratislava-Stare Mesto, o urceni zasad pre umiestnovanie exterierovych sedeni nachadzajucich sa v pamiatkovej rezervacii Bratislava, kt. hovori nasledovne: "Bod 16: Prevádzky, ktoré sú umiestnené v kontakte s uličným priestorom, nemajú povolené umiestnenie voľne stojacich reklamných pútačov Bod 17: Umiestňovanie fixných alebo mobilných stojanov resp. pultov s propagačným materiálom alebo tovarmi určenými na predaj nie je v priestore pamiatkovej rezervácie prípustné. Uvedené sa nevzťahuje na mobilný stojan s ponukovým lístkom, výlučne v textovej podobe, umiestneným na ploche exteriérového sedenia." 2.Riesenie: Mozem poslat vela dalsich podobnych foto, avsak neviem ci to ma zmysel. Odporucam zodpovednym prejst sa napr. po Panskej alebo Michalskej a urobit si vlastny prehlad a dokumentaciu situacie. Ja to vidim tak, ze nelegalne a nevkusne reklamy zaplavuju pamiatkovu rezervaciu a zodpovedni to neriesia systematicky ani proaktivne, skor reaktivne a ad hoc-ked uz pride nejaky podnet, tak sa preveri a odstrani. Najlepsie by bolo spravit velke cistenie v celej pamiatkovej rezervacii a mozme sa inspirovat napr. Zilinou, kde idu aktivne bojovat s vizualnym smogom: https://www.google.com/amp/s/myzilina.sme.sk/c/amp/22207045/mesto-zilina-spusta-boj-proti-nelegalnym-reklamnym-plocham.html 3.Spatna vazba: Prosim kompetentnych, aby mi odpovedali na podnet v bode 1 a tiez na bod 2, t.j. aka je ich strategia - ako tuto situaciu planuju riesit do buducna. Vacsinou sem totiz len “prilepia" vseobecnu odpoved v zmysle dakujeme…preverime...a dame feedback. Ten mi tu vsak zatial este nikdy neprisiel. Dakujem.

04. december 2019

Jerome

Bohuzial, je to tak, nevkusne, priam odporne casti hist.centra...zaciname sa tejto lokalite vyhybat, gýč nad gýč!
04. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
každým podnetom sa zaoberáme. Nevieme vám odpovedať skôr, než váš podnet preverí Referát správnych konaní, obchodu a verejného poriadku. O výsledku vás budeme informovať.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
16. január 2020

Miriam

Prosim o vyjadrenie
17. február 2020

Miriam

Dobry den, prosim o informaciu, ci sa Referat spravnych konani, obchodu a verejneho poriadku zaoberal tymto podnetom. Dakujem
17. február 2020

Jerome

urad mal reagovat do 30 dni, stanoveny casovy limit prekrocil o jeden a pol mesiaca :(:(

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania