Kubačova-cesta-znečistená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Adam 07. decembra 2019

Developer si v Rači robí, čo chce a rehoce sa ostatným do tváre! Na túto znečistenú cestu na Úžinách nasadil až JEDNÉHO pracovníka s metličkou na upratovanie. Výsledkom je absolútne znečistená vozovka, odlietajúce kamienky, zanesené kanály. Starosta nech konečne s tým neporiadkom niečo robí a nech začne rozdávať pokuty, keď už podpísal pre 500 bytov povolenie.

09. december 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Dnes ráno prebiehalo čistenie kanálových vpustí zabezpečené stavebníkom. Zároveň sme dnes požiadali stavebníka, aby zabezpečil čistotu Sadmelijskej ulice, ktorú priamo spravuje Mestská časť Bratislava - Rača.

O problematickom stave na Kubačovej ulici ho informujeme pravidelne na približne mesačnej báze. Výsledkom je aj dnešné čistenie vpustí. Veríme, že v najbližších dňoch príde aj k čisteniu Sadmelijskej ulice.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
09. december 2019

Martin Uváček

Dnes večer opäť padajúca hmla a blata na Kubačovej je zas plno.
10. december 2019

LS

existuju mesta, kde pri vychode zo stavby maju umyvarku a vsetky auta vystriekaju pred vychodom na cestu. Skoda, ze u nas to nie je podmienka zo strany mesta/uradu..
17. december 2019

Adam

Zdá sa, že riešenie podnetu sa posunulo na nový level: Zasvinená už nie je iba Kubačova, ale aj Detvianska a všetky cesty naokolo. Žiadame dôslednú kontrolu prechádzajúcich vozidiel zo strany úradu a polície, ako aj čistenie komunikácií od blata a kameňov, aby nevyzerali ako jeden chliev.
17. december 2019

Martin

Súhlasím s tým, aby začala policia pokutovať každé auto, ktoré znečisťuje vozovku. Neskutočné táto situácia...
27. december 2019

Ján

Blato sa už objavuje aj na Kadnárovej ulici... Každý stavebník musí zodopovedať za čistotu prilahlých komunikácii a toto je naozaj nepostačujúce......
07. január 2020

Martin Uváček

Cesta samotná je momentálne v celkom čistom stave (neprší, nesneží) ale po okrajoch je aj pol metra široká vrstva hliny a štrku ktorá by potrebovala pozametať.
16. január 2020

Martin Uváček

Dnes konečne očistili okraje od najhrubšej špiny. Ale takto by mali upratovať kazdy druhý deň.
22. január 2020

Jozef Andacký

Tento podnet je označený ako "vyriešený", ale to vôbec nezodpovedá realite. Áno, pár chlapov pozberalo metlami a lopatami najhrubší bordel (blato, kamienky), ale na ceste toho stále ostalo veľa. Nehovoriac o tom, že z areálu stále vychádzajú nákladné autá, ktoré cestu znova a znova znečisťujú. Jediným riešením je, aby si stavebník zabezpečil mobilnú umyvárku (ako to písal vyššie LS) - takto to funguje všade vo vyspelých krajinách, kde mestá "neriadia" developeri, ale samosprávy.
24. január 2020

Martin Uváček

Dnes boli okraje znovu očistené, myslím že celkom poriadne.
27. január 2020

Jozef Andacký

Nechcem sa hádať, ale mám inú predstavu o "celkom poriadne očistených" okrajoch ciest. Len obyčajnou metlou by som na desiatich metroch nazbieral celé vedro kamienkov a blata. Sorry, ale toto na poriadnu robotu veru nevyzerá ani omylom. A tie hnedé pásy, sú ok? Nech to dajú do pôvodného stavu, keď tam tie pásy neboli.

Ja skrátka nechápem, prečo by sme na Slovensku nemohli fungovať ako v každej zaspatej rakúskej dedine, kde si nenechávajú "zadžubať" cesty bordelom. V Hainburgu by mal developer na krku už tri mastné pokuty a kmital by ako divý, aby nedostal ďalšiu.

Čiže určite by som tento podnet nehodnotil ako "vyriešený".
23. február 2020

Martin Uváček

Dnešný stav. Myslím že sa už celkom starajú.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania