Ivana Bukovčana-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

V riešení
meno
Zuzana 09. decembra 2019

Chela by som sa spýtať, či budú tieto vyrúbané topoly v lokalite ulice I. Bukovšana 12 nahradené novými stromami? Zmizlo aspoň 5 vzrastlých stromov a vysadený bol len jeden, Veľmi tu chýbajú.
Ďakujem za odpoveď.

10. december 2019

Odpoveď samosprávy

Miestny úrad sa intenzívne zaoberá náhradnou výsadbou do priestorov po vyrúbaných drevinách lokalite I. Bukovčana. Korene po vyrúbaných stromoch budú postupne na jar odstraňované. Z dôvodu výskytu inžinierskych sietí - vodovodu, kanalizácie, plynu, elektriny a optických káblov nie je tiež možné sadiť na všetky pôvodné miesta vzrastlé stromy. Všade tam, kde to však bude možné, dôjde k výsadbe nových drevín. Tam kde nie, budú tieto miesta vysadené vhodnými kríkmi, trvalkami, okrasnými trávami a pod. Pripravuje sa tiež možnosť výsadby drevín do kontajnerových boxov, ktoré budú uložené na zem bez výkopov a zásahov do inžinierskych sietí ako formu náhrady tam, kde to umožní priestor, aby netvorili dopravnú prekážku.

Katarína Macáková
odd. VDŽP
MÚ MČ Bratislava-Devínska Nová Ves
14. december 2019

jajbolina

Samospráva, nevyhovárajte sa na siete. Ak sa do budcna majú vysádzať stromy aj na miesta kde ste ich teraz vyťali (pomedzi parkujúce autá), stačí dať ako podmienku investorom aby svoje siete pri rozkopávkach dávali pod cestu. Zaviedla sa tu "zaujímavá móda" dávať siete pod chodníky, takže tam nemôžu byť stromy, pritom tie siete mlôžu byť pod cestou a na chodníkoch môžu byť stromy. Zmena klímy sa naozaj deje, musíme do miest vrátiť stromy.
21. december 2019

Damian

Bolo by treba rozbit beton a miesto neho nahradit deravymi dlazdicami, aby sa stromom do buducna darilo....zelen v kochlikoch tu nerozmiestnujte ani omylom.....skonci ako smetisko a uhynie....poslancom je Kovarik splnomocnenec na zelen, ziadajme aj MU DNV aj ludia aby pre DNV nieco aj robil..
21. december 2019

jajbolina

Stačí napíliť ten kmeň a dať do neho drevokaznú hubu. Do roka-dvoch je rozpadnutý a mäže sa tam vysadiť nový strom. To len komunálnici sa vyhovárajú že niet kde sadiť stromy, nie sú schopní zistiť si správny postup, tak len stromy rúby bez náhrady,
http://www.modrykamen.sk/?id_menu=55616
https://www.pluska.sk/izahradkar/okrasna-zahrada/dreviny/odstranenie-pnov-zvladnete-aj-sami.html
20. január 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
ja osobne nesúhlasím s automatickým uzatváraním takýchto podnetov.
S pozdravom.
20. január 2020

Zuzana

Ja tiež nesúhlasím s uzatvorením tohto podnetu, pokiaľ nebude fyzicky vyriešený, t. j. nebude zrealizovaná náhradná výsadba na miestach vyrúbaných topoľov. Na inžinierske siete sa nevyhovárajte, 30 rokov tie stromy správcom IS nevadili.
21. január 2020

jajbolina

Komunálnici, korene toho stromu stačí len mierne pod úrovňou zeme odpíliť a malým bagrom vybrať časť zeminy aby sa tam posadil nový strom. Mám záhradu, bežne to takto robíme. Zvyšné korene sa rozpadnú, budú živinou pre nový strom. vysa´dte tam stromy a nepoužívajte výhovorku že korene budú vadiť IS, nie je to pravda.
21. január 2020

Peter Oravec

Pán admin OPS,
tento podnet je, citujem, "o nahradení vyrúbaných topoľov novými stromami". Samospráva napísala, že nie všetky stromy môžu byť nahradené. V poriadku. Ak tomu však dobre rozumiem, nebol zatiaľ nahradený ani jeden jediný strom. Preto nerozumiem, prečo je podnet označený ako uzavretý. Nezodpovedá to ani pravidlám portálu OPS.
Môžete, prosím, začať komunikovať s užívateľmi portálu OPS? Ďakujem.
S pozdravom.
P.S. Pridávam pôvodnú fotku z úvodu podnetu.
21. január 2020

Silvia Vilhanová

Dobrý deň,

tento podnet bol uzavretý omylom - ďakujem za upozornenie.

Od 20. 12. boli na stránke OPS technické problémy, aj teraz som mala problém sa k tomuto podnetu dostať (stránka bola cca 2 hodiny mimo prevádzky) - preto som neodpovedala skôr.

Podnet je opäť v riešení.

S pozdravom,

Silvia Vilhanová,
admin pre DNV
([email protected])
22. január 2020

Zuzana

Ďakujem za "znovuotvorenie" podnetu. Pripomínam, že že sa jedná konktétne o tieto 2 vyrúbané stromy /viď foto/.Zaujímalo by ma, prečo boli odpílené vo výške cca 1 m nad terénom? Navrhujem nahradiť ich javormi alebo jaseňmi. Bolo by to možné? Ďakujem za odpoveď.
29. február 2020

Zuzana

Bolo by vhodné do vyhradených priestorov po vyrúbaných stromoch vysadiť po 2 nové stromy, podobne ako je to na ul. J. Poničana. Ďakujem.
29. február 2020

jajbolina

Pridávam sa k Zuzaninmu názoru. Vopred ďakujem za novo vysadené stromy.
24. marec 2020

Zuzana

Haló, už je tu jar, kedy začnete s výsadbou? V Starom meste už veselo vysádzajú.
Ďakujem za odpoveď.
24. marec 2020

jajbolina

Pripájam sa, začnite sadiť. Vraj sa otvoria záhradníctva, tak sa smospráva nemôže vyhovárať na corona vírus.
24. marec 2020

Peter Oravec

Primátor Vallo už pred týždňom:
"Bude to absolútna katastrofa. Sú to výpadky miliónov eur a ľudia sa oprávnene po pandémii budú pýtať, že prečo nie je opravené námestie a cesta."
https://video.sme.sk/c/22361000/rozhovory-zkh-vallo-a-bratislava-koronavirus-video.html

Keby nebola korona, samospráva by si ju musela vymyslieť.
24. marec 2020

jajbolina

Pán Oravec, veru tak. Tá corona im prišla veľmi vhod. Bude sa ľahko vyhovárť že mešká rekonštrukcia koľavjí v KV, rovnako že spí projekt výstavby koľají v Petržalke, čo bude big prúser. Vallo j jeho tím je band neschopákov.
19. máj 2020

Zuzana

Dobrý deň, stále sa nič nedeje s náhradnou výsadbou na Bukovčana 12 - 14. Kedy pristúpite k nejakému riešeniu prosím? Ďakujem za odpoveď.
13. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
13. máj 2021

jajbolina

Presne tak, mohli by sa inšpirovať výsadbou brestovcov západných pri HŽS, tam tiež na vyrúbané miesto vysadili hneď náhradu.
https://bratislavskykraj.sk/na-namesti-franza-liszta-sa-nam-v-priebehu-vikendu-podarila-vymena-stromov-ktore-ohrozovali-nasu-bezpecnost/
13. máj 2021

Silvia Vilhanová

Dobrý deň,

samospráva bola požiadaná o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.

S pozdravom,

Silvia Vilhanová,
admin pre DNV
([email protected])
14. máj 2021

Zuzana

Dobrý deň,
aj na Trnavskom mýte by sa dala hľadať inšpirácia.
Poďme ale k realite na Bukovčana 12. V predmetnej lokalite bolo vysadených 5 stromčekov, čo je veľmi potešujúca skutočnosť. Ostali však voľné ešte 4 ostrovčeky po vyrúbaných topoľoch. Tie sa ako plánujú zrevitalizovať a KEDY? Vzhľadom na pravdepodobnú prítomnosť inžinierskych sietí, do spomenutých priestorov budú posadené aspoň kríky a nejaké trvalky?
Ďakujem za odpoveď
24. november 2021

Zuzana

Dobrý deň, toto je finálna podoba "náhradnej výsadby" po vyrúbaných topoľoch na Bukovčana 12-14? Predpokladala som, že tam vysadia aspoň kríky alebo trvalky?
Ďakujem za odpoveď.
24. november 2021

jajbolina

To si robia z občanov prdel? Dosadiť stromy!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania