Nepovolený chov holubov pri digitalparku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Ľuboš Tichý 24. marca 2014

Majitelia digitalparku pri Eisteinovej ulici vlastnia aj pozemok pod nadjazdom ústiacim na Panónsku cestu. Na pozemku majú parkovisko.Na spodok nadjazdu namontovali neindetifikovateľné kovové žlaby, ktoré by mali zrejme slúžiť na odvod daždovej vody. Lenže slúžia na hniezdenie mestských holubov, ktorých je stále viac a viac. Holuby znečistujú celé okolie svojími výkalmi.Všade na svete sa proti týmto lietajúcim potkanom bojuje, len u nás ich ešte chováme. Zamestnanci kuchyne z DD Studienka ich ešte pravidelne prikrmujú pred našim domom na Röntgenovej 4.

26. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe obhliadky v teréne môžeme konštatovať, že kovové žľaby visiace zo spodnej časti nadjazdu, ktorý je súčasťou mosta SN,P slúžia na odvádzanie zrážkovej vody z cestného telesa na nadjazde. Vzhľadom na to, že žľabmi pravidelne preteká dažďová voda, je nepravdepodobné, aby sa na takomto mieste zahniezdili holuby, alebo akékoľvek iné živočíchy a v prípade, ak by tak predsa len učinili, hniezdo by bolo spláchnuté počas najbližšieho silnejšieho dažďa. Počas obhliadky v popisovanej lokalite boli zaregistrované dva letiace holuby. V priestoroch medzi piliermi a mostným telesom neboli v predmetnej lokalite zaznamenané žiadne hniezda alebo holuby a piliere, ktoré sa nachádzajú na pozemku spomínaného parkoviska sú dokonca opatrené kovovými ostňami proti ich dosadaniu. Situáciu budeme napriek tomu naďalej monitorovať. Navyše, ak niekto znečisťuje životné prostredie prikrmovaním zveri, porušuje VZN o čistote, takže ak také niečo uvidíte, je potrebné zavolať mestskú políciu, ktorá je oprávnená kontorlovať dodržiavanie VZN.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
26. marec 2014

Ľ.Tichý

Že sa nedivím tejto odpovedi, je jedna vec, už som si zvykol kde žijem. Druhou vecou je, že obhliadajúci buď nebol na mieste ktoré som vo svojom podnete popisoval, alebo pri pohľade na danú skutočnosť mu vo výhľade tienili papieriky od Penty. Pod nadjazdom chodím pravidelne a tak často, nakoľko tam blízko bývam, že je neuveriteľné aké rozdielne pohľady na jednu vec môžu byť pri správnom stimule obhliadajúceho.
27. marec 2014

Ladislav Milincký

Že sa nedivím vašej odpovedi je jedna vec, druhou vecou je, že vo svojom príspevku naznačujete branie úplatku. Som obhliadajúci o ktorom píšete. Vážený pán Tichý, navrhnite čas spoločnej obhliadky, nech sa Vám môžem pozrieť do očí a aby ste mi mohli ukázať tie hniezda v odtokových žľaboch.
27. marec 2014

Tichý

Vážený pán Minický, je také príslovie: trafená hus zagága. Mne sa zase zdá, že vo svojom príspevku naznačujete vyhrážanie sa. Nechápem, prečo inak by som sa mal s Vami vykonávať spoločné obhliadky. Jedno je jasné, že pri súčasnom peknom počasí sa asi na spomínanom mieste tie holuby nebudú počas dňa vyskytovať.
15. apríl 2014

roland

Vazeny pan Tichy, pan Milincky sa snazi riesit problem a kedze na mieste nic nezistil Vas ziada o ukazku toho miesta kde sa to nachadza.Takze pan Tichy ak si stale trvate na svojom sa stretnite s panom Milickym a ukazte mu to miesto aby sa mohli urobit kroky na napravu.
06. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe uvedeného považujeme tento podnet za uzavretý.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania