Stupavská-cesta-rozkopaná

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený

Už vyše mesiaca rozkopaná Stupavská ulica v časti pri kríži. Miesto je veľmi úzke a autá pri obchádzaní vyjazdili pri blízkom plote doslova jamu. Na prípojke nevidno ani žiadnu pracovnú činnosť. Dokedy vydala MČ povolenie na rokopavku a kedy bude konečne ukončená?

10. december 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. O zložitej situácií na danom mieste vieme a sme v kontakte s realizátorom stavebných prác. Ten tvrdí, že rozkopávka je zbrzdená neochotou včas osadiť vodomerné zariadenie zo strany BVS. Tento týždeň by však mali prísť.

Od nás má termín na dokončenie rozpopávky do 20.12.2019. Tento termín chce dodržať.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
18. august 2020

Marika Danilakova

Tento problém však nie je úplne vyriešený, nakoľko realizátor stavby mal dať do poriadku aj tú jamu, ktorú vyjazdili autá pri obchádzaní, tým zachádzali na môj súkromný pozemok(máme tam nami položené ozdobné kamene). Upozornila som na to realizátora stavby v decembri 2019 a sľúbil mi, že to dá do poriadku ako bolo, ale neurobil to. Ja som tú jamu zaviezla drobnými kamienkami z cesty, aby sa tam nehromadila voda. Tá moja pôvodná úprava je tým narušená. Čakám kedy mi navozí také kamene, ako som tam mala. Však aj tá úprava pri kríži je hrozná, tiež to nedal do poriadku. Slušnosť káže, že keď niečo realizujem, tak to po ukončení prác dám aspoň do stavu aký bol predtým, alebo to upravím lepšie ako to bolo. Na Slovensku sa to asi takto nerobí. Každý si rieši svoj problém a kašle na okolie, však to vidím aj na majiteľoch psov, v pohode nechajú psa urobiť potrebu na tých mojich kamienkoch a ja to pravidelne čistím a po fajčiaroch ohorky. Rakúsko by sme tu chceli mať čo sa týka platov, ale mali by sme ho chcieť aj čo sa týka čistoty okolia:)
18. august 2020

Martin Uváček

Aj tá oprava a asfaltovanie tej prípojky má veľmi pochybnú kvalitu.
08. december 2020

Odpoveď samosprávy

Ospravedlňujeme sa za dlhšie trvanie úpravy rozkopávky. Dôvodom bolo aj to, že sa na podobnom mieste realizovala ďalšia rozkopávka.

Obe rozkopávky boli medzitým prebraté a zároveň bola na ich mieste zrealizovaná aj zálievka spojov.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
08. december 2020

Martin Uváček

Vďaka za úpravu rokopávok.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania