Exnárova-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Lukáš Bartošovič 11. decembra 2019

ČO? minimálne 2 mesiace (ale možno až rok) nepohyblivý a burinou obkľúčený čierny Mercedes-Benz A 140
PREČO? vozidlo dlhodobo neužitočne zaberá parkovacie miesto, časom môže ohroziť životné prostredie (napr. únikom prevádzkových kvapalín), láka vandalov a bezdomovcov
KDE? parkovacia plocha južne od bytového bloku Exnárova 21-23

-- DOPLNOK --
vozidlo: BL-449RV (nevyradené z evidencie), r.v 2000, VIN WDB1680311J470028
neplatná emisná a technická kontrola (27.11.2019): EK SKKi 664 610, TK SKKi 281 584
PZP neplatné: Wüstenrot, 6104539570, 10.07.2018 - 12.08.2019
iné: mierne podhustené pneumatiky, prevádzkové kvapaliny netečú, pomerne zachovalé vozidlo, neplatná parkovacia karta Starého Mesta (20.08.2019)
pozemok spravuje: Magistrát hlavného mesta https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/c/w293u

12. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
22. december 2019

jass

Vrak má po celom roku od vyhodenia na toto miesto, úplne splasnuté vyfučané pneumatiky, ktoré mu akurát milosrdne zakrýva neodhrabané lístie od jesene. Sú popraskané a pravdepodobne úplne zničené, takže sa hodia k nepojazdnému vraku, o ktorý nikto nemá záujem ani ho prevádzkovať, ani ho opravovať, ani ho včas dopraviť na termín na emisnú i technickú kontrolu, ktorú by mal úspešne absolvovať.
Miesto toho všetkého (a pri neplatení povinnej, štátom nariadenej poistky) sa jeho pozornosť zúžila na starostlivé sklápanie stieračov, ktoré mu občas niekto vystrie - ako najjemnejší spôsob upozornenia na takúto zbytočnú prekážku.

Ako obvykle "preveria situáciu" - a ak si vrak z vlastnej pohnútky neodprace ten, kto ho na miesto zavliekol, tak ho tu všetci budú vídať ako prekážku celé ďalšie roky - bez povolení nachádzať sa na verejnom priestranstve, na sídlisku, kde je neraz nemožné zaparkovať i domácemu s jeho jediným súkromným vozidlom, ktoré spĺňa všetky štátom uložené povinnosti a náležitosti.
13. január 2020

Pavel Švec

Štefunkova-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Dlhodobo odstavené vozidlo bez pohybu
04. február 2020

jass

Tento mrzáčik, na ktorého prevádzku majiteľ dávno zanevrel, vyzerá po zimnom zbere lístia takto, odkryte v plnej mizérii, nepojazdný na druhú - s pneumatikami bez vzduchu poklaknutý na zemi (ktorú okupuje už načatý druhý rok).
21. február 2020

jass

Nemáme tu ako občania, obyvatelia nárok na 30-dňové vyriešenie podnetu? Dva a pol mesiaca sa tu odpoveď MČ Ružinov tvári, že tam situáciu "preverujú".
Nie sú schopní v jedinom prípade ani len vylepiť výzvu na automobilové vraky.

Ak majú problém s určením vlastníka, je to problém na ich vylúsknutie (v lehote 30 dní), stále sa totiž vrak nachádza v MČ Ružinov.
(Ja sa v tých mapách ako neúradník, neplatený erárom strácam, výpisy LV sú dosť miš-maš, a aj info na mape samotnej raz to ukazuje vlastníka MČ Ružinov, inokedy ďalšieho, inokedy neznámeho,
prípadne 1234/170 k.ú. Ružinov (805556), obec Bratislava-Ružinov,
či Parela (C1) 1234/170 LV Nezaložený)

Podla mňa si žiaden občan mestskej časti nepredstavuje, že takto majú fungovať lokálni úradníci (či že takto budú "fungovať" = celé mesiace až roky nefungovať aj po podaní vyfotografovaného a detailne popísaného podnetu s konkrétnymi prehreškami - aj tí, čo sa v čase pred voľbami ambiciózne súkajú na nové miesta ako nová sila, ktoré vie ako riešiť veci v prospech občanov)
26. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v prípade, že uvedené vozidlo má platné EČV, ale je bez platnej EK a TK bude postúpené na príslušný Okresný úrad - odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií na priame vybavenie, nakoľko riešenie takýchto vozidiel je v ich kompetencii.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
26. február 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Okresný úrad
28. február 2020

Pavel Švec

Dnes ráno som zostal v šoku....
28. február 2020

jass

Len aby sa mu podarilo naveky odísť (napríklad do Starého Mesta, kde mával parkovaciu kartu, ale pristal nám na vyše roka nehybne sem), na fotke je zatial len o kúsok ďalej.
Samozrejme žiadna oficiálna výzva mu na okno neprišla. Vídal som posledné dni jedného pána oživovať tento voz, prišiel druhým autom a čosi vo vráčiku "majstroval", asi odniesol - priniesol nabitú baterku, potom boli odmontované kolesá a neskôr pribudli nafúkané (a ktovie čo iné). Ani nevedno, či bol napokon pojazdný a či ho naložili na odťah, alebo išiel po lane, či vlastnej osi preč - bez TK EK PZP .

Neviem, či mestská časť máva spätnú väzbu od "príslušný Okresný úrad - odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií", že čo vôbec v konkrétnych záležitostiach učinili, v podnetoch ktoré odštartovali na tomto portále. Výzvy na vozidlá nedávajú, ale posielajú nejaké poštou majiteľom?
28. február 2020

Lukáš Bartošovič

zrejme zalezi od technickeho stavu vozidla - ak vyzera pomerne k svetu, teda ma vsetky okna, kolesa a nanajvys jednu preliaceninu, podnet bude odhodeny na OU BA a ten uz dalej komunikuje (ak vobec) s danym obcanom
obcas to moze mat "happy end", ako napriklad https://www.odkazprestarostu.sk/68607 - kde sa majitel spamatal a doplnil tie kontroly a ine nalezitosti
ako casto pisu v Dubravke "informujeme príslušný okresný úrad, odbor dopravy a pozemných komunikácií, ktorý nariadi držiteľovi vozidla vykonať povinnú technickú kontrolu vozidla"
ked vsak vozidlo vyzera priserne, napriklad https://www.odkazprestarostu.sk/79353 - tak vylepia vyzvu majitelovi, v tomto pripade asi OU BA nepotrebuju (resp. by ich tam poslali do kelu)
za humorne povazujem, ze prakticky vsetky taketo vozidla sedia/lezia/hniju na plochach spravovanych hlavnym mestom, pricom tento subjekt sa o svoje vraky postarat dokaze
preto niekedy premyslam, naco vobec vkladam do podnetu riadok "pozemok spravuje: Magistrát hlavného mesta ...linka na katastralnu mapu..."
28. február 2020

jass

Dík za reakciu, podla histórie oficiálnych odpovedí si totiž miestny občan nedokáže vytvoriť obraz postupnosti (zá)krokov. Ani kedy a či vôbec z pozície zodpovedných úradníkov nastali. Katastrálna mapa - to ju vieš tak dobre čítať s jednoznačným určením miesta? Keď si ju prezerám, tak jednotlivé miesto je pre mňa vždy velmi neurčité (raz tie nie dostatočné info poukazujú na jedného, list vlastníctva na iného, či nikoho..). Asi aj byrokrati budú na tom s určovaním podobne = metodika horúceho zemiaka.

Teraz tu však máme na holenie ďalšieho arogantného narušiteľa - toho, čo si sem pred mnohými mesiacmi dovliekol a odstavil vrak v mizérii po búračke s EČV DS (514GL) - na ostatnej fotke od Pavla zľava biela Felicia. Zjavne ho za ten čas nepotrebuje - ani v DS, ani v BA, keď si ho nechce opraviť a ani nepotrebuje odpratať do šrotu.
Veď tu má umožnené bezplatne stáť celá republika s hocičím, aj prebytočným, nepotrebným, pokazeným, nabúraným opusteným vrakom bez zjavnej technickej a emisnej spôsobilosti do cestnej premávky, či "len" s tými neplatnými. Však miesta na parkovanie tu je dosť, poďte, ste vítaní! Asi tak by sa dalo vykladať nekonanie miestnych "zodpovedných", okupujúcich príslušné stoličky...
18. november 2020

Martin Uváček

Vozidlo bolo medzičasom odstránené. Nikde na miestach spomínaných v podnete som ho nevidel. Ak má niekto lepšie info, nech to sem dá. Inak tento podnet považujem za vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania