Račianska-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Vladimír Kravec 11. decembra 2019

Milé predstaviteľstvo Rače, mesta Bratislava,
Už zopár mesiacov cestujem do novej práce po Račianskej ulici smerom von z mesta do Vajnor. Dnes vo mne obiehanie protistojacej kilometrovej kolóny čmudiacich vozidiel vyvolalo smútok a rozhorčenie.
Vozidlá, často z priľahlých okresov, patriace majiteľom, ktorí sa rozhodli pre lacnejšie bývanie mimo BA, dochádzajú, blokujú, vytvárajú hluk, smrad, zdraviu škodlivé emisie na úkor obyvateľov Rače, ktorí tejto časti platia dane.
Kolóny vytvárajú značné nepohodlie, nebezpečenstvo pre chodcov a cyklistov, zdravotné problémy pre obyvateľov v dôsledku zvýšenia znečistenia ovzdušia, blokujú cestu i zdravotným záchranným službám.
A to len preto, lebo môžu, lebo sa s tým nič nerobí.
Prosím Vás, je vypracovaný plán na riešenie situácie?
Napr. regulácia vs

11. december 2019

Andrej

to iste aj Roznavska a VAjnorská ovzdusie je katastrofalne ved to pocuvame aj zo sprav...
11. december 2019

Vladimír Kravec

Kam by sme sa mohli sťažovať, nech sa s tým niečo robí?!
12. december 2019

Ivo

Čo znamená skratka " regulácia vs ". Ďakujem.
12. december 2019

Vladimír Kravec

Aha, to sa nevošiel celý moj text, vďaka za postreh :)
Napr. regulácia vstupu vozidiel do mesta v ranných hodinách? Prečo nespoplatíme majiteľom vozidiel bývajúcich mimo BA ranný vstup? Dnes má už každé nákupné centrum systém skenujúcu EČV. Systém vie overiť platnosť poplatku. Prípadne formou nálepiek ako na diaľnici, či v starom meste a ich náhodnou kontrolou.
Moja priateľka dnes nenastúpila do električky, pretože sa nevošla. Mesto pritom chcelo posielať električky každé 2 minúty ako „ Metro“. Chodia každé 4 a nestačí to. Ľudia chodia do práce, či školy nedôstojne, ako dobytok.
Ako môžeme do takýchto električiek vysadiť ľudí z áut.

Poplatky by ľudí prinútili vysadiť z vozidiel, financovali by výstavbu záchytných parkovísk, nákupy električiek (v neposlednom rade i električenky. Ľudia by boli nútení spájať sa a voziť sa viacerí v jednom aute, nie po jednom ako je to v mnohých prípadoch.
Týmto žiadam o konanie a riešenie situácie, nakoľko mi, ako myslím každému obyvateľovi, záleží na zdraví svojej rodiny a pohodlí bývania.
Mestská časť Rača ako okrajová časť a dokonca s jediným vstupom zo smeru Jur, Pezinok, vie toto určite regulovať.
13. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu životného prostredia.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
13. december 2019

Vladimír Kravec

Životného prostredia? Prosím Vás tu hlavne ide o dopravu, poškodzovanie prostredia je len sekundárny následok tohto stavu..
27. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
problém, ktorý popisujete je typický pre väčšinu európskych metropol a žiaľ, nevyhla sa mu ani Bratislava. Prvým zásadným krokom k jeho riešeniu bolo prijatie parkovacej politiky v júni 2019, ktorá je základným nástrojom na reguláciu dopravy v meste – v nadväznosti na ďalšie opatrenia, ktorými sú predovšetkým preferencia a zlepšovanie MHD a budovanie záchytných parkovísk. Samozrejme, je to dlhodobý proces - parkovacia politika sa zavádza na jednotlivých mestských častiach postupne
až do r.2021, kedy začne platiť systém celomestskej parkovacej politiky ( je už zavedená v MČ Petržalka a v Ružinove na Nivách v časti 500 bytov, Starom Meste od r.2012 ). Zavedenie parkovacej politiky v Rači, ktoré je v kompetencii MČ Rača je nástrojom na reguláciu dopravy aj v tejto mestskej časti - samozrejme v prípade vodičov, dochádzajúcich z priľahlých obcí za prácou do hlavného mesta je potrebné realizovať záchytné parkovisko s možnosťou následného prestupu na MHD. Toto riešenie, vrátane uprednostnenia železničnej dopravy je overené príkladmi dobrej praxe v iných európskych mestách ako výhodnejšie z časového a finančného hľadiska. Zavedenie parkovacej politiky v MČ Rača je prvým krokom na ceste k zlepšeniu dopravnej situácie, ako aj životného prostredia obyvateľov, žijúcich v tejto mestskej časti.

Oddelenie životného prostredia
Hlavné mesto SR Bratislava
04. február 2020

Štefan

jednoducho mimo BA špz zákaz vstup do 7:30 8:00. hotovo. ostatní ahojte čaute.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania