Nábrežie arm. gen. Ludvíka Svobodu-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Neriešený
meno
PeterL 18. decembra 2019

Dobrý deň.
Chcel by som vás požiadať o vyjadrenie ku situácii, ktorá nastala cca 1.12.2019 na ulici Žižkova. Prakticky zo dňa na deň pred akéhokoľvek varovania bolo zrušené parkovanie pozdĺž celej ulice, čo je takmer 60 parkovacích miest, ktoré využívali obyvatelia blízkych bytoviek aj zamestnanci okolných firiem. Zároveň bola cesta zobojsmernená, zrejme kvôli ťažkej technike, kvôli neďalekej stavbe. Nikde sa mi doteraz nepodarilo získať akékoľvek informácie o tom, či ide o obmedzenie dočasné či trvalé a tiež, ako dlho má trvať. Vzhľadom na dopad tohto obmedzenia mi toto informačné vákuum príde ako veľmi nešťastné PR mestskej časti, ktorá toto niekomu umožnila, pravdepodobne kvôli súkromnej stavbe.

21. február 2020

Petra

K vyjadreniu som sa snazila dopracovat aj ja cez FB, Pani starostka mi strucne odpisala, ze zmena organizacie dopravy nastala kvoli poruche BVS. Predpokladam, ze s tym nemozu nic spravit kym sa neotepli a nasledne by teoreticky mohli aj celu Zizkovu opravit. Stale cakam na komplexnejsiu odpoved, kedze cesta je v katastrofalnom stave. No podla mojho nazoru boli parkovacie miesta zrusene z dovodu zosuvania svahu, s cim boli problemy uz v minulosti. Ako obyvatel danej casti som to uvitala, a takisto aj zobojsmernenie cesty, nakolko to tak bolo minimalne poslednych 27 rokov pred zavedenim parkovacich miest :) Jednosmerka znevyhodnila obyvatelov na ukor parkovania zamestnancov okolitych officov. A nemyslim si, ze by za tym bola ta stavba pri bazene. Zizkovu vyuzivali vynaliezavi vodici, co si chceli v rannych hodinach skratit kolonu na Nabrezi AGLS smerom do mesta. Tou znackou zakazu vjazdu pri bazene si myslim ze chceli predist prave tomuto, a zaroven neznemoznit prejazd ludom z panelakov smerom do centra.
21. február 2020

PeterL

Ďakujem Vám za komentár, avšak dovolím si vašimi úvahami nesúhlasiť. Idem od konca:
Čo sa týka značky obmedzujúcej cestu od križovatky za cintorínom ku bytovkám, tak podľa mňa je jej dôvod zrejme obmedzenie premávky popri budovách Zuckermandelu. Nemyslím tým iba vynaliezavých vodičov, čo by si to tade ráno chceli skracovať, ale určite by bol aj bez nich objem dopravy na také miesto príliš veľký. Jednosmerka možno znevýhodnila obyvateľov bytoviek v zmysle toho, že sa ku bytovkám už nedostanú po žižkovej od Machnáča, ale musia ísť z druhej strany. Na druhú stranu pribudlo množstvo parkovacích miest a sama musíte uznať, že ich využívali aj samotní tamojší obyvatelia a myslím že to bola dostatočná kompenzácia za to zjednosmernenie, keďže v čase mimo pracovnej doby tam tým pádom následne vôbec nebol problém s parkovaním. Súčasné zobojsmernenie cesty vám teraz vôbec nepomôže, pretože je tam stále to obmedzenie vjazdu od križovatky ku tým pár pozemkom, kde bola zhodou okolností v rovnakom čase, ako došlo ku zrušeniu spomínaných parkovacích miest, zbúraná budova a ak sa nemýlim, už sa chystá alebo už rovno začala na danom pozemku nová výstavba. A kvôli tejto výstavbe, ktorá samozrejme vyžaduje vjazd ťažkej techniky, ktorá musela najprv odvoziť suť z búraniska, bolo nutné cestu zobojsmerniť, pretože takáto technika okolo budov Zuckermandelu jazdiť nemôže. Takže možno tam je problém BVS a možno je tam aj zosúvanie svahu, ale skutočný dôvod na zrušenie toho parkovania to celkom určite nebol.
26. február 2020

Petra

Nebudem sa hadat, nakolko neviem ako to je v skutocnosti. No s odstupom casu musim uznat, ze na Vasej teorii nieco bude. Kazde rano cestou na mhd vidim vela nakladnych aut ako si to vo vysokej rychlosti žihaju po Zizkovej a uz to zacina byt podozrive aj mne.... Mimochodom, zaregistrovala som, ze znacku zakazu vjazdu vela vodicov ignoruje, rovnako aj znacku zakazu zastavenia pri krizovatke s Kralovskym udolim. O znacke zona 30 uz ani nehovoriac :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania