Hodžovo námestie-parkovanie-problémové


Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 24. decembra 2019

Z Hodžovho námestia máme ďalšie parkovisko ?

26. december 2019

Jerome

častý jav, vyzerá to OTRASNE!!
07. január 2020

Peter Oravec

Zdá sa, že to, kto sedí na prezidentskej stoličke, moc z hľadiska parkovania na námestí nezaváži...
09. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o podnete sme upovedomili mestskú políciu, ktorá situáciu na mieste preverí.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
10. január 2020

Peter Vavro

Vážená samospráva - aký je výsledok PREVERENIA ?????
22. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v čase od 01.01.2020 do 21.01.2020 bolo na Hodžovom námestí riešených 7 priestupkov na úseku dopravy. Hliadky Exp. MsP BA I v rámci bežnej hliadkovej služby kontrolujú aj túto lokalitu.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
22. január 2020

Peter Vavro

Veľmi zlá odpoveď samosprávy: od 01.01. - do 21.01. , teda za 20 dní bolo riešených 7 priestupkov, pritom na fotografii je v jeden deň !! nesprávne zaparkovaných 10 áut, to je desať priestupkov. Hliadky vraj v rámci bežnej kontroly kontrolujú aj túto lokalitu. Rád by som vedel, ktorá lokalita v Starom Meste má väčšiu prioritu kontroly a zabezpečenia poriadku, ako práve Hodžovo námestie s Prezidentským palácom. Treba efektívne pracovať s kapacitami, ktoré má MsP k dispozícii. Autá z fotografie pred Prezidentským palácom neparkovali hodinu-dve, ale celý deň !!! Pokúste sa pani Sabinová zaparkovať pred Bielym domom, Kremlom, na Pražskom hrade a inde. Tam istotne spoznáte výsledok "priebežnej" kontroly takýchto miest.
22. január 2020

Haky

Pán Vavro, velmi dobrá reakcia na odpoveď. Ďakujem.
23. január 2020

🌳

Posledné tri razy, čo som šiel okolo (vždy medzi 9 a 10 ráno), tam nestálo ani jedno auto. Neviem, ako je to v iných časoch, ale pokuty od MsP asi zafungovali ako prevencia. To, či ich dostalo 7 alebo 20 áut, je potom už jedno.

Inak aj na iných problémových miestach (napr. vjazd do tunela pri Chatámovi), sa tiež MsP činila a autá tam už na chodníku a zničenom trávniku neparkujú.
23. január 2020

Jerome

v pondelok cca o 11 ich tam bolo do desat
29. január 2020

Odpoveď samosprávy

V priebehu mesiaca december 2019 a január 2020 vozidlá parkovali pred prezidentským palácom so súhlasom pracovníkov UOUČ PZ a aj so súhlasom Magistrátu hl.m.SR Bratislavy. V mesiaci december 2019 prebiehali jednak rekonštrukčné práce na fasáde prezidentského paláca a prijatia p. prezidentky pri príležitosti rôznych stretnutí.
Vodiči vozidiel, ktoré na mieste parkovali neoprávnene boli riešení za spáchané priestupky.
29. január 2020

Peter Oravec

Prepáčte, ale ja tomu nerozumiem. Ako sa dá nejakým zdrapom papiera negovať zákon a dopravné značky? Je na to niekde opora v nejakom zákone? Ja som nikde nič také nenašiel. Ďakujem za odpoveď.
Prosím o preposlanie tomu, kto tu dnes napísal reakciu. Ďakujem.
30. január 2020

Jerome

RE:

V mesiaci december 2019 prebiehali jednak rekonštrukčné práce na fasáde prezidentského paláca a prijatia p. prezidentky pri príležitosti rôznych stretnutí.

Takze auta majstrov ,stavbarov, robotnikov ---z celeho SR ---mozu parkovat v pesej zone PRIAMO v srdci mesta , pred Prezidentsky palacom...to kde sme??

My sa nebavime o dipl.autach, ktore su tam hodinu pri prilezitosti navstevy pani prezidentky
29. marec 2020

Martin Uváček

Napriek spustenému sĺpiku od Banskobystrickej tam dnes žiadne autá už neparkovali.
31. marec 2020

Jerome

a kto by tam v dnesnej dobe parkoval ? :)
12. marec 2021

Viliam

12.3.2021 15:25
13. marec 2021

Jerome

a pri fontáne bolo ďalšie...!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania