Rusovská cesta - problémové parkovanie na chodníku


Neriešený
meno
Andrej Bas 29. decembra 2019

Pred tyzdnom som toto nahlasil, ale v dobrej viere som vyznacil, ze sa jedna o podobny podnet, v tom momente sa to stratilo z mojich podnetov a nedokazal som to najst ani podla adresy, jednoducho preto, ze to niekto poklada za vyriesene.
Tak este raz:
Kedze to policii do 1.12.2019 nebolo jasne, doslo k novele zakona o cestnej premavke:
Zo stranky ministerstva vnutra
"...Znenie pravidla o parkovaní na chodníku sa zmenilo tak, aby bolo jednoznačne uvedené, že parkovať na chodníku možno len na takom mieste, kde nebude dochádzať k jazde po chodníku, ale pôjde skutočne len o zaparkovanie na chodníku, ktorý je primknutý (susedí) s cestou...."
Uz od platnosti novely ubehli 3 tyzdne, policia tadial jazdi denno-denne a nic sa nezmenilo. Prosim o vysvetlenie.

22. január 2020

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA V boli o tomto probléme vyrozumené a inštruované, aby popri plnení ďalších služobných úloh zamerali svoju činnosť aj na riešenie nesprávneho parkovania vozidiel na Rusovskej ceste v Bratislave.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Týmto podnetom sa budeme zaoberať tak, aby bol protiprávny stav parkujúcich vozidiel čo najskôr odstránený.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
15. február 2020

Andrej Bas

Prepacte, ale podobnu vyhovorku o vytazenosti zamestnancov mozete pouzit pri poulicom parkovani, kde sa situacia stale meni, ale nie pri firemnom parkovani, kde denno denne tie iste auta tych istych firiem jazdia po chodniku a parkuju na nich. Zrejme sa caka na dalsieho zrazeneho chodca. Rovnako ako na Prokopovej-Vranovskej-Handlovskej, kde sa parkuje uplne na hulvata tak, ze vjazdy do krizovatiek su blokovane parkujucimi autami, kde nie je ponechanych na vozovke 3m v kazdom smere. Ale toto nie je Vallova modra parkovacia politika, tak tu sa na to kasle.
13. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
MsP si svoje povinnosti plní v rámci svojich personálnych a technických možností. Za posledné obdobie troch mesiacov v tejto lokalite bolo riešených viac ako 300 dopravných priestupkov, pričom niektoré z nich boli odstupované na príslušný dopravný inšpektorát PZ k vydaniu rozhodnutia správeho orgánu. Vodiči sú nedisciplinovaní a obmedzené personálne kapacity MsP neumožňujú okamžité riešenie všetkých priestupkov tak, aby občania boli spokojní. Táto lokalita je sústavne monitorovaná hliadkami počas výkonu ich hliadkovej služby.

Bc. Marcela Ťarcha
14. marec 2022

Erik Schweighofer

Dobry den, je rok 2022 a situacia je uplne identicka. Uz mame aj novsi zakon ktory parkovanie a jazdu na chodnikoch uplne rusi a nic. Denno denne tak auta stoja a jazdia.

Poprosim admina o opatovne preposlanie MP BA.
17. marec 2022

Andrej Bas

A sme tam, kde sme boli - zakaz parkovania na chodnikoch posunuty o rok :(
Technicka poznamka k MsP - co sa tyka parkovania na modrych miestach sa to riesi okamzite, brigadnici chodia po uliciach a citackami skenuju auta a pokuty hlavne s mimobratislavskymi SPZ pristavaju obratom. Tuto nahlasene parkovania na chodnikoch sa deje denne, pred tymi istymi firmami, tie iste auta, uz roky, ale "obmedzené personálne kapacity MsP neumožňujú okamžité riešenie všetkých priestupkov". To je na smiech.
07. jún 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
09. jún 2022

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
02. október 2023

Ajeťák

Aktualizácia podnetu: Neriešený, prosím o preposlanie samospráve...
Nakoľko od 1.10.2023 pribudlo k zákazu jazdy po chodníku aj zákaz parkovania na chodníku, prosím o rýchlu nápravu stavu, ktorý tu pretrváva od roku 2019, čo už sú 4 roky... Ďakujem.
02. október 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

s pozdravom

David Dianiška
Administrátor pre Petržalku
03. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.
Príslušníci OV MsP BA V popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel na chodníku na Rusovskej ceste v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
03. október 2023

Andrej Bas

Prislusnici MsP tadial prechadzaju denne nespocetne krat, tak o priestukoch su informovani v priamom prenose. Webova stranka je posledna moznost ako upozornit samospravu, ze ziadna naprava sa nekona. A tak si tu budeme pingpongvat este dalsie roky. MsP by chcela viac pravomoci, ale nie su schopni uplatnit ani tie, co maju. Tyka sa aj ostatnych casti BA.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania