Boj s psími exkrementami

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

Vyriešený
meno
Zuzana Laluhová 30. marca 2014

Prosím o riešenie problému s nedisciplinovanosťou majiteľov psov vo Vrakuni, konkrétne okolo Condomínií Nová Vrakuňa, ulice Orchideová a Čakanková. Na chodníkoch sa nachádza obrovské množstvo psích exkrementov, ktoré majitelia psov po svojich miláčikoch neodstraňujú. Prosíme o umiesnenie košov a papierových vreciek s lopatkami na psie exkrementy v tejto oblasti, aj v uliciach smerom ku Vrakunskému lesoparku. Navrhujem skontrolovať, či všetci majitelia platia daň za psa, pokiaľ áno, určite sa z toho nájdu zdroje na toto zabezpečenie.

01. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Na prednostu úradu ste postupili podnet okolo nedisciplinovanosti psíčkarov a znečistení chodníkov v časti Condominia.
Chodníky a ulica Čakanková nie je do správy mestskej časti doteraz odovzdáná. Je to súkromná cesta . Ak je potreba osadiť koš pre zber psích exkrementov je treba presne určiť miesto , na ktorý pozemok sa má umiestniť . Žiadame Vás upresniť miesto umiestnenia koša.
MČ má uzavretú zmluvu na službu spojenú z likvidáciou obsahu koša a dodávku vrecúšok na zber exkrementov. Počas trvania zmluvy, ktorá je zverejnená na web stránke Vrakuňa je možné navyšiť zmluvu len o dva koše. Takže je potrebné podľa Vás presne určiť miesto kam máme objednať osadenie koša pre zber psích exrementov.
Za druhe, povinnosť odstrániť znečistenie po psovi je na osobe, ktorá psa sprevádza. MČ má VZN č. 1/2013 o podmienkach držania psov. Za znečistenie je môžne uložiť pokutu do výška 65€. Kontrolu dodržiavania VZN zabezpečuje Mestská polícia volací znak 159. Platenie daní za psa je povinnosť zo zákona ako každá iná . MČ má VZN o miestnych daniach , kde je stanovená taksa za psa. Mgr.O.Dolhá

Mgr.O.Dolhá , referát živ.prostredia.
03. apríl 2014

Zuzana Laluhová

Navrhujem umiestniť koše na roh Orchideovej a Orgovánovej a na roh Čakankovej a Priehradnej.
Ďakujeme za snahu riešiť náš problém
Zuzana Laluhová
12. máj 2014

Jan Krajci

Chcel by som vidiet a vediet kedy a ci sa vobec niekedy kontrolovali psickari ci maju zaplatenu dan a tak isto ci si zberaju exkrementy po svojich psoch. Udivuje ma nasa statna sprava, MsU argumentuje, ze je to starost MP a treba volat 159 ... HA HA HA Takto sa tu zahraju veci do kuta a v skutocnosti sa nevyriesi nic. Nechcem tu pocut o tom koho je to starost, ale o tom ze MsU bude inicializovat aby to MP zacala aktivne riesit a kontrolovat, preco sa napr. nerobia narazove akcie v hlavnych casoch vencenia?
21. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet a záujem o okolie a zároveň sa ospravedlňujeme za oneskorenú odpoveď. Podľa § 4 Všeobecne záväzného nariadenia č. 3/2015 mestskej časti Bratislava-Vrakuňa zo dňa 28.4.2015 o podmienkach držania psov na území mestskej časti Bratislava-Vrakuňa (ďalej len "VZN") sa zakazuje voľný pohyb psov na verejných priestranstvách (okrem priestranstiev na to určených), a vstup so psom sa zakazuje aj na detské ihriská a pieskoviská. Za psa vždy zodpovedá držiteľ alebo osoba, ktorá psa vedie alebo nad psom vykonáva dohľad. Vodenia psa sa podľa § 3 "VZN" riadi Všeobecne záväzným nariadením hl. m. SR BA č. 6/2003 z 11. decembra 2003, ktorým sa upravujú podmienky vodenia psov na území hl. m. SR BA. Kontrolu dodržiavania týchto nariadení vykonáva Mestská polícia. Ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, odporúčame ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Na Priehradnej ul. sú osadené koše v dostatočnom množstve. V ostatných uvedených lokalitách, ktoré sú v súkromnom vlastníctve koše nemôžu byť osádzané.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát životného prostredia, verejnoprospešných služieb a odpadového hospodárstva

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.