Neposlušní psíčkari - Matúškova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Romana - OARBA 01. apríla 2014

Ako iste všetci poznáte, aj nám na našom sídlisku sa naskytol problém so psíčkarmi, ktorý neodpratúvajú po svojich domácich miláčikoch ich výkaly. Ich jediný argument je "veď tu nie sú na to koše, my si to domov nosiť nebudeme." Uvítali by sme kladné vyriešenie tohto problému a to tým, že by sa tu nasadil aspoň 1 kôš na psie exkrementy.

03. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
ďakujeme za podnet. Vec bola postúpená oddeleniu životného prostredia.
S pozdravom

Marek Tettinger, hovorca BANM
24. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
Na základe ohliadky sme sa obrátili na vlastníka parcely č. 6520/24, k. ú. Vinohrady – Bratislavská vodárenská spoločnosť (trávnatá plocha v blízkosti bytovky Na pažiti 7) so žiadosťou o stanovisko k osadeniu koša na psie exkrementy, pričom na základe ich súhlasu, v rámci tohtoročného rozširovania systému zberu psích exkrementov, resp. v rámci nasledujúceho pristúpime k jeho osadeniu na predmetnej parcele (viď. prílohu). Zároveň sme sa v tejto súvislosti obrátili na MsP so žiadosťou o kontrolu. Upozorňujeme však občanov, že v zmysle zákona č. 282/2002 Z.z., ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, ako aj v zmysle VZN MĆ BNM č. 3/2010 o podmienkach a podrobnostiach držania psov, ak pes znečistí verejné priestranstvo tuhými výkalmi, je ten kto psa vedie, povinný bezodkladne ich odstrániť a ak sa v blízkosti nenachádza kôš na psie exkrementy, môže využiť zbernú nádobu na uličné smeti, ako aj svoj kontajner na komunálny odpad. Ak výkaly po svojom psovi nezlikviduje, poruší zákon a môže mu byť udelená pokuta do výšky 65 eur.
S pozdravom

Marek Tettinger, hovorca BANM
16. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
od BVS sme obdržali odpoveď, že nie je možné na našu žiadosť o vyjadrenie odpovedať, nakoľko nie je vypísaná na originálnom tlačive BVS a cena za vyjadrenie sa riadi platným cenníkom BVS. Preto sme sa obrátili so žiadosťou o umiestnenie špeciálneho stojana so zásobníkom na vrecúška na PE, na vlastníka susednej parcely – Hl. mesto SR Bratislavy.
S pozdravom

Marek Tettinger, hovorca BANM
21. júl 2014

michal

nuz pokial sa BVS o pozemok nestara a je im jedno ze tam maju smradlave hnijuce a zdraviu skodlive extkrementy mali by urady zvazit odobratie pozemku... preco u nas neexistuju riadne postihy voci tym co na to maju?
21. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa záznamov oddelenia Životného prostredia a územného plánovania bol v danej lokalite za súhlasu vlastníka pozemku-HL. mesto SR Bratislava osadený stojan so zásobníkom na vrecúška v rámci rozširovania systému zberu v MČ BANM.

Jana Plevová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania