Podkolibská-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Podnety_Bronislavy 08. januára 2020

Na začiatku Tupého ul. CHÝBAJÚ dve výstražné dopravné značky, upozorňujúce vodičov na pohyb peších a cyklistov. Pohybujú sa tu pritom peší (psíčkari, deti chodia do a zo školy, rodiny s kočíkmi..), cyklisti, cesta je úzka a BEZ chodníka po celej dĺžke. Je tu vysoké riziko kolízie s dôsledkami ujmy na živote peších i cyklistov v celej dĺžke kritického úseku. Budeme sa opakovať, cesta je bez chodníka a jazdí sa v oboch smeroch a autá navyše nerešpektujú ani povolenú max. rýchlosť 30 km/h. V dohľadnej dobe žiadame o osadenie daných dvoch dopravných značiek. Ďakujeme.

10. január 2020

Podnety_Bronislavy

Jedná sa o dané dopravné značky (prikladáme ilustračné obrázky).
17. január 2020

Andrej

stacilo by, ak by sa dosiahlo dodrziavanie tej 30ky , co tam uz je...znaciek je plno v celom meste a nedodrzuju sa...
17. január 2020

Podnety_Bronislavy

Nestačilo. S alogickými úsudkami nemožno súhlasiť. Jedná sa o kritický úsek a bezpečnosť je kľúčové slovo. Daná cestná komunikácia, budeme sa opakovať, v celej dĺžke nedisponuje chodníkom pre peších. Jedná sa o komunikácia slúžiacu motorovým vozidlám, peším i cyklistom. Z priam logických dôvodov je nevyhnutné tieto fakty vodičom zdôrazniť, dať ako výstrahu.
20. január 2020

KA

Ano, stacilo by ak by sa dosiahlo dodrziavanie 30tky, len ako to dosiahnut. Mozno prave jasna vystraha o pohybe chodcov a cyklistov pomoze. Neviem ako ini, ale ja spomalujem ked vidim vystrahy tohto typu. Potom nam uz ostane jedine, ze tam policajti zacnu davat pokuty o com pochybujem, ze pride a taktiez by potrvalo dost dlho kym by sa tym vynutila zmena v bezohladnosti niektorych vodicov. Takze vystrazne znacky nie su urcite zly pokus.
21. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa vyjadrenia oddelenia investícií a verejného obstarávania koncom decembra 2019 prebehla obhliadka za účasti Krajského dopravného inšpektorátu a bol pripravený projekt na osadenie dopravných prahov. Do projektu bude navrhnuté aj osadenie požadovaných dopravných
značiek. Predbežný termín je marec 2020.

Kancelária starostu
26. február 2021

Martin Uváček

Pomaly bude marec 2021 a žiadna aktualizácia podnetu. Čo sa nejaké sľubované zmeny vôbec udiali.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania