Žitavská-cesta-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

Vyriešený
meno
Michal 07. januára 2020

Dobry den,
na uvedenom mieste je velky vytlk. Siroky asi 400mm, dlhy asi 1800mm. Neda sa zobrat medzi kolesa, treba ho obchadzat. Je hlboky a z jednej strany ostry.
Ak sa neda teraz opravit (zima), prosim o jeho oznacenie napr. dopravnou znackou, lebo hrozi aj poskodenie vozidiel blizko parkujucich.
Dakujem

(aktualny obrazok nemam, ked idem okolo je vzdy uz tma, tak aspon ten z gugla ako to vyzeralo pred vytlkom, ked to nik nezalial smolou aby tam netiekla voda :)

08. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, sme radi, že vám záleží na našej mestskej časti. O riešení podnetu vás budeme informovať. Pekný deň

Mgr.Henrieta Dvorská
20. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v priebehu dnešného dňa bude zabezpečené označenie výtlku a jeho provizórna náprava. Úplné vysporiadanie prebehne v jarných mesiacoch.

S prianím pekného dňa

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
03. február 2020

Michal

Dobry den,
A uz je po provizornej naprave. Je tam znovu diera a este aj zbytky provizornej napravy vsade naokolo. Mam pocit ako keby tam len niekto nasypal strk. Teraz je dost teplo, neda sa to spravit uz naozaj?
03. február 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Michal,
komentár preposielam samospráve.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
05. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,

výtlk bol opravený provizórne, jednoduchým spôsobom za studena drvinou, pretože asfaltové zmesi sa nesmú klásť za dažďa, alebo ak je na ložnej vrstve vodný film, sneh či zvyšky ľadu. Pri kladení ložnej vrstvy za použitia modifikovaného asfaltu nesmie byť teplota nižšia ako -5⁰ C a pri obrusnej vrstve musí byť teplota vzduchu najmenej +10 ⁰ C aj v noci. Konečná oprava výtlkov si vyžaduje technológie, ktoré zaručujú kvalitné priľnutie k podkladu a spojenie novej obrusnej vrstvy s ložnou a priľahlou nepoškodenou obrusnou vrstvou. Zvýšenú pozornosť treba venovať príprave poškodeného miesta. Predovšetkým sa musia odstrániť uvoľnené časti, úlomky starej úpravy, vylúpnuté zrná kameniva, nanesená špina a pod. Nespojená obrusná vrstva s podkladom sa musí odstrániť a okraj sa vyreže alebo zaseká do pravidelných tvarov. Nehovoriac o tom, že v tomto čase je odstávka obalovačiek asfaltových zmesí (povinná údržba). Výtlk evidujeme a ak to dovolia poveternostné podmienky bude v jarných mesiacoch opravený.

S prianím pekného dňa

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
06. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe obhliadky v teréne bolo potvrdené, že výtlk je opravený.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát dopravy a pozemných komunikácií

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania