Röntgenova - neodpratané lístie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Jan Sekerka 14. januára 2020

Rok s rokom sa zišiel a problém ten istý. Zodpovedný akosi opäť zabudol odstrániť množstvo lístia na začiatku Röntgenovej, najmä s plôch riadeného parkoviska a priľahlých plôch pred bytovým domom (BD) č. 4, 2. Pred rokom sme svojpomocne plochy očistili, odtokové vpuste nevynimajúc (naplnených 47 velkých vriec rozkladajúceho sa lístia). Svojpomocne sa staráme o plochu pri dome a tak tomu bolo aj pred sviatkami. Vietor nafúkal lístie pred dom a naše úsilie vyšlo opäť navnivoč. Dokedy tento stav bude pretrvávať?

16. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, poslali sme ho na Oddelenie životného prostredia, o doriešení Vás budeme informovať.
27. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
požiadavku na odstránenie lístia sme odstúpili priamo Miestnemu podniku verejnoprospešných
služieb, ktorý v súčasnosti vykonáva údržbu verejných priestranstiev na celom území Petržalky. Prosíme preto o Vašu trpezlivosť pri realizácii požiadavky.
Kto? MP VPS Ba-Petržalka
17. február 2020

Jan Sekerka

Napísal som podnet na zlepšenie životného prostredie v okolí nášho bydliska a akosi sa nedarí dokončiť začaté. Opäť sme s manželkou priložili ruky k dielu, výsledkom je 18 vriec naplnených lístim. Nebanujeme nášho úsilia. Veď vyčistené plochy pred domom sú našou radosťou a podľa ohlasov nie len našou. Verím, že sa, pán starosta, postaráte čím skôr aspoň o odvoz vriec s lístim. Ďakujem.
05. jún 2020

Jan Sekerka

Ďakujem za odobratie a odvoz 18 vriec. Čo sa týka vyčistenia plôch od minuloročného lístia už nie je čo upratať (na zemitých plochách lístie zarastené trávou, na betónových a asfaltových plochách lístie v rozklade). Bolo by však potrebné odstrániť z betónových a asfaltových plôch pri obrubníkoch nánosy rozkladajúceho sa lístia, nakoľko nánosy sú splavované do vpustí, ktoré sú zanášané. Verím, že dôjde k vyčisteniu aj protiľahlého miesta miestnej komunikácie oproti bytovému domu Röntgenova 4 a 2. Ďakujem.
01. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Požiadavku na dočistenie krajníc komunikácií a verejného parkoviska sme odstúpili na Referát správy verejných priestranstiev. Ten zabezpečí údržbu komunikácií iba v takom rozsahu v akom to umožnia parkujúce autá.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
28. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

bioodpad bol odstránený a kolegovia boli aj počas tohto týždňa zabezpečiť odpratanie lístia v okolí ulice Röntgenova.
Kto? Oddelenie správy verejných priestranstiev
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania