Gemerská-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
Rastislav 16. januára 2020

Rád by som dal do pozornosti parkovanie na ulici Gemerská v úseku medzi ulicami Košická a Kohútova. Na ulici bývam už 8 rokov a v tomto úseku cesty sa vždy parkovalo po oboch stranách ulice - jednou stranou vozidla na chodníku, kedže tam žiadna zákazová dopravná značka nie je osadená a chodník je dostatočne široký. V poslených dňoch som svedkom opakovanej situácie, každé ráno niekto ďalší dostane papuču od MsP. Bolo by žiadúce, ak sa tento úsek mestským policajtom zdá po rokoch tolerancie parkovania porušením pravidiel cestnej premávky, aby sa tam osadilo dopravné značenie zákazu zastavenia a nechytali nič netušiacich vodičov, ktorí tam dlhé roky parkovali bez rizika pokuty "na hruškách". Vyzývam pána starostu a kompetentných na mestskom úrade, aby zjednali nápravu na našej ulici.

16. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
16. január 2020

Odpoveď samosprávy

To či na tomto mieste je alebo nie je možné parkovať je presne stanovené v príslušných ustanoveniach zákonov:

- zákon č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov ustanovuje v § 23 podmienky, ktoré musia byť splnené pri zastavení a státí vozidla na komunikácii a v § 25 určuje, kde vodič nesmie zastaviť a stáť,
- vyhláška č. 9/2009 Z.z., ktorou sa vykonáva zákon č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke v §8 ods. 7) informuje, že: „Dopravnými značkami a dopravnými zariadeniami sa spravidla nevyznačuje zákaz alebo príkaz vyplývajúci zo všeobecných ustanovení pravidiel cestnej premávky“.

V zákone č. 8/2009 Z.z. sa okrem iného uvádza, že Vodič smie zastaviť a stáť len v pravo v smere jazdy, s tým, že musí zostať voľná šírka chodníka min. 1,50m a zároveň musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3,00 m pre každý jazdný smer jazdy.

Vodič na obrázku porušuje uvedené ustanovenia zákona. V prípade, že niečo takéto uvidíte, kontaktujte mestskú políciu.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
17. január 2020

Rastislav

Uvedené citácie z vyhlášky sú mi známe, myslím však, že by bolo v tomto prípade vhodné dopravné značenie osadiť z dôvodu, že dlhé roky obyvatelia okolitých bytoviek parkovali na tejto ceste týmto spôsobom z dôvodu nedostatku parkovacích miest a nikto ich za to až doteraz nepokutoval. Doteraz (niekoľko rokov dozadu ) mestská polícia tolerovala to, za čo teraz udeľuje pokuty ? Obyvatelia bytoviek sú z toho nemilo prekvapení, pretože polícia odrazu zmenila "meter", pričom vyhláška, ak by sme sa jej mali riadiť doslovne sa nezmenila.
17. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

úplne rozumieme aká je situácia s parkovaním v tejto lokalite. Mrzí nás to, ale to že sa doteraz nepokutovalo porušovanie zákona, nedovoľuje tolerovanie aj naďalej. Mestská polícia nezmenila pokutovanie, ale sprísnili sa kontroly ohľadom parkovania.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
17. január 2020

Rastislav

Dobrý deň, ja tomu rozumiem a naozaj nechcem lobovať za tých, čo nepoznajú vyhlášku, ale pochopte, že ak tam ľudia parkovali beztrestne min. 8 rokov (toľko na tejto ulici byvam a vidím tento úsek ulice z okna), predtým som byval nedaleko na Trenčianskej dalších 40 rokov , t.j. od narodenia a denno denne som tadiaľ prechádzal, nezmenia svoje návyky zo dňa na deň len preto, že sa tam policajti sprísnili kontroly o čom mnohí ani nevedia. Bolo by ľudské sa nad tým zamyslieť a seriózne ich upozorniť dopravným značením miesto toho, aby ich policajti, ktorí odrazu začali na našej ulici robiť prísnejšiu kontrolu pokutovali nič netušiacich obyvateľov okolitých bytoviek, ktorí denno denne dochádzajú večer z práce domov a nemajú kde zaparkovať. Viem, že pre mestskú políciu a mesto samotné je aj toto istý prísun financii, ale ak si majú ľudia vážiť svoju samosprávu a dôverovať MsP, tak bez istej tolerancie a ľudskosti to nepôjde. Prosím neunúvajte sa s odpoveďou, keď nie je vôľa konať pre ružinovčanov , ale skôr proti nim zo strany samosprávy, tak je to Vaša hanba !
19. január 2020

Jaroslav

Neotravuj blbosťami.
21. január 2020

Juraj Sustek

Dobry den,

Pripajam sa k panovi Rastislavovi, byvam na danej ulici uz 10 rokov a ludia tam parkovali vzdy,
oznamit znackou, ze je tam zakaz statia/zastavenia mi znie fer.
Zaroven prosim samospravu aby nekomplikovala obyvatelom zivot a prisla s realizaciou parkovacej politiky. Na danej ulici ani v okoli samosprava nevie zrealizovat ani platene parkovacie miesta, ktore si chcu obyvatelia riadne zaplatit.
22. január 2020

Jozef

Dobry den.

Byvam na Dulovom nam. a tiez som si vsimol, ze sa osadzaju papuce po Kosickej a za zastavkou MHD na Dulovom nam. . Tak ako bolo spomenute hore, tak sa parkovalo na tychto miestach XY rokov a nebol problem. Nehovoriac o tom ze z tychto dvoch ulic zmlizlo cca 25 parkovacich miest na ukor cyklo chodnikov ( ktore su dost nebezpecne), rozsirenie na dva jazdne pruhy ( pri Gemerskej ul.). Postavili sa nadstavby a je tam viacej aut ako bolo planovane. Nehovoriac ako sa prerobili ubytovne DOASu na byty a apartmany ... ku kolaudacii bolo prenajate parkovacie miesto, ktore po roku zaniklo.
Teraz je uz citit ako sa vytlacaju auta co parkovali v 500 bytoch smerom k nam. Ked som nemal kde zaparkovat vecer tak som parkoval aj v tejto lokalite ale uz nemam narok. Ciastkove riesenie je dost zle a dost drahe. A do toho este aj sikana od MP. Som zvedavy ci zmiznu aj terasy z Košickej ul. ( nemam nic proti terasam sam tam rad sedavam). vyskusajte robit aj nieco pre ludi a pokial nemate nieco pozitivne, tak im nerobte aspon zle.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania