Kopčianska - chodník znečistený bahnom


V riešení
meno
MZWQ 17. januára 2020

na pozemku vedla zeleznicnej stanice sa zacalo parkovat. auta pri vjazde a vyjazde z tohto pozemku prechadzaju cez travnatu plochu a cyklocestu chodnik. tu travnatu plochu (medzi chodnikom a cyklocestou) totalne nicia, chodnik-cyklocestu znecistuju blatom. zatoven je vyjazd (svojvolny) priamo cez prechod pre chodcov. nakolko vyuzivaju bezbarierovost chodnika pri vstupe na prechod. to znamena za auto pri vyjazde vchadza na perchod a dochadza k neprijemnym situaciam jednak z pohladu chodcov ale aj po ceste jazdiacich vozidiel. ak ma vlastnik vstup na pozemok, mal by zabezpecit, ze nebude zo svojho pozemku roznasat blato na verejne komunikacie.

18. január 2020

Jerome

je to drze a nebezpecne - ciastocna duplicita s podnetom z polovice decembra:


https://www.odkazprestarostu.sk/83497
Kopčianska - zničený trávnik a zablatená
cyklotrasa
Zodpovednosť:
Magistrát hlavného mesta
Ulica:
Kopčianska, Petržalka
Dátum:
15.12.2019
Status:
V riešení
zniceny travnik a zablatena cyklotrasa
20. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Hlavné mesto si uvedomuje problém s parkovaním na chodníkoch aj verejnej zeleni.
Parkovanie zadokumentované na fotografii je zrejmým príkladom porušenia povinností vodiča,
v zmysle zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v platnom znení. Ak by bola v aktuálnom čase
na miesto privolaná hliadka MsP alebo PZ, mohla by na mieste posúdiť aj ďalšie okolnosti
(vzdialenosť od križovatky, šírku vozovky, parkovanie na náprotivnej strane križovatky tvaru „T“),
ktoré mohli byť taktiež dôležité pre celkový priestupkový dej a na stanovenie miery zodpovednosti vodiča.
Aj tento prípad poukazuje na význam privolania hliadky na miesto, nakoľko každý priestupok je v niečom individuálny, jedinečný.
Preto hliadka posúdi na mieste všetky okolnosti podozrenia zo spáchania priestupku a volí primerané zákonné spôsoby jeho riešenia, pričom posúdi nesprávne zaparkovanie vozidla aj z pohľadu ustanovení § 43 zákona č. 8/2009 Z. z. (miera vytvorenia prekážky cestnej premávky).

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
20. január 2020

MZWQ

vazena samosprava, dakujem za odpoved. je v obdobnom duchu ako v pripade podnetu s parkovanim na tejto cykloceste pri zbernych surovinach.
tam sa vyjadrila mestska policia, ze je nemaju kompetenciu a je potrebne zo strany obscabe privolavat hliadku PZ.
rovnako ako v tomto pripade.
vazena mestska policia, vasa argumentacia je silne alibisticka. viete o tychto problemoch a staviate obcanov do pozicie vy zavolajte policiu, vy tam stravte cas, vy budte svedok. je to vasou ulohou aj kompetenciou ked na miesto pridete aj v sucinnosti s PZ a budete riesit vec, viete o nej je to kazdodenna situacia, nie nahodna a jednorazova.
takto vas pokladam za alibistov. rovnako ako predstavitelov magistratu a konkretene aj pana primatora, ktory zo svojej pozidie tieto postupy schvaluje. radost vam platiti dane, v roku 2020 dvojnasobne.
21. január 2020

Jerome

admin, trvajte na normalnej odpovedi a rieseni problemu, tento jav je dva mesiace na dennej baze, nech tam laskavo p.Primator, pod ktoreho spada MsP posle hliadku!!

To cakate, kzm auto zrazi dieta na bicykli /akonahke sda zlepsi pocasie, ludia zacnu viac vyuzivat tuto cykl.trasu smerom do Kittsee a okolia/
21. január 2020

Jerome

a navyse, ide o nedovolenu jazdu autom na cyklysticko- pesom chodniku!!
21. január 2020

Erik Schweighofer

poprosim postal info samosprave, ze MP chodi okolo a aj tak nic. To akoze nestaci aby nieco videla? Musime jej to oznamovat? Kde maju policajti oci? parkuje sa tam 24x7!!!
21. január 2020

Jerome

oprava cyklisticko, samozrejme,sorry preklep v rychlosti... :)
22. január 2020

MZWQ

zazrel som dnes okolo obeda na danom parkovisku panov mestskych policajtov. verim ze riesili predmetny podnet ... a aj ho vyriesia. momentalne je uz celkom dost blata na chodiku
22. január 2020

Juraj

Kopčianska-parkovanie-problémové

Dobry den, na travnatom pozemku vedla ZST Petrzalka zacali parkovat auta. Auta parkuju na nespevnenej ploche a zjavne nie v priamom kontakte s vozovkou. Ak sa planuje vybudovanie parkoviska je potrebne vybudovat aj pristupovu cestu! Momentalne je vjazd cez prechod, chodnik a po dazdi je komplet znecisteny prechod a chodnik. MP chodi okolo a nic. dtto auta stojace vedla vchodu do stanice (SBS, majitel pohostenia?)... Kade sa tam dostanu? Jedine medzi ludmi cez zastavku a prechod...
23. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
hliadka Exp. MsP BA V tento podnet dňa 21.01.2020 preverila priamo na mieste a z toho dôvodu bolo vydané opatrenie za účelom zvýšenia kontroly týchto priestorov. V spolupráci s VPS v Petržalke bolo miesto vyčistené a budú sem uložené betónové panely, aby motorové vozidlá využívali na vjazd a výjazd iba miesto na to určené.
Počas vykonaných kontrol od 21.01.2020 po vyčistení priestoru bolo na mieste riešených 5 priestupkov. V kontrolách sa bude pokračovať.
Ďakujeme za podnet.
23. január 2020

Jerome

dnes o 12,00 cca 20 aut, o 14,00 cca 10, chodnik zablateny, dokonca doslo ku kolizii cerveneho auta /SPZ pozname/ vychadzajuceho z nepovoleneho "parkoviska cez chodnik/cyklotrasu s cyklistom
29. január 2020

Erik Schweighofer

MP, kde je prosim "využívali na vjazd a výjazd iba miesto na to určené"? Lebo pokial viem ziadna pristupova komunikacia tam nie je, jedina moznost je jazdou cez chodnik na roznych miestach (od 1.1.2020 uz protipravne). Nehovoriac ze je to na nespevnennej ploche (vacsina) a taktiez je porusene ustanovenie o ocisteni vozidla pred vstupo na vozovku...
30. január 2020

Jerome

dnes!!!
30. január 2020

Jerome

dnes!!
30. január 2020

Jerome

a propo, CO BOLO vycistene??
01. február 2020

Jerome

bez komentara

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania