Opustené vozidlo na Veternicovej 8

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Patrik Semi 16. januára 2020

Parkuje tam už tretí mesiac bez toho, aby sa raz pohol.

21. január 2020

Štefan Karch

Dobry den. Majitelom tohto motoroveho vozidla som ja. Na danom mieste dlhodobo parkuje, preroze som stratil jediny kluc od neho a nakolko vybavenie noveho aj s nacipovanim imobilizeru resp aj komplet vymena zamkov nieje lacna zalezitost a stalo sa to pred zimnym obdobim a tym padom nieje prezute na jazdenie v zime,nieje mozne s nim hybat. Nakolko auto neparkuje v rezidencnej zone ani na sukromnom parkovisku,auto ma platne emisne aj STK ocenil by som,keby tento majetok v osobnom vlastnictve nebol poskodzovany v podobe poskodenych stieracov,skrabancov a v pripade snehovej vrstvy nakreslenymi vulgarizmami..za pochopenie dakujem..ine auta, so znackami BA ktore parkovali aj 5 mesiacov neboli problemom pre nikoho,poprosim aby moje vozidlo bolo prehliadatelne vzhladom na popisane skutocnosti. Za pochopenie dakujem
22. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za podnet.

Ako už vyplýva z príspevku údajného majiteľa, vozidlo nie je vrak, takže v zmysle zákona o odpadoch nemôžeme postupovať.

Keďže sa však jedná o dlhodobo odstavené vozidlo, čo vyplýva aj z príspevku údajného majiteľa vozidla, Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Karlova Ves bude postupovať podľa VZN-2015-06 o miestnych daniach, podľa § 3 ods. 4 sa dlhodobým odstavením motorového vozidla rozumie využívanie časti verejného priestranstva vyhradenej na odstavovanie motorového vozidla, alebo prívesu alebo možnosť takého využívania na základe správneho rozhodnutia pre konkrétne vozidlo / vozidlá a odstavenie vraku takého vozidla po dobu dlhšiu ako 15 kalendárnych dní.

To znamená, že ak vozidlo stojí na jednom mieste viac ako 15 kalendárnych dní bez pohnutia, považuje sa to za zaujatie verejného priestoru za ktoré sa vyrubuje daň podľa VZN-2015-06 o miestnych § 3 ods. 1 písm. (b.

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Karlova Ves si dovoľuje upozorniť, že celá zóna Veternicová - Hlaváčiková je rezidentskou zónou v ktorej majú oprávnenie parkovať len rezidenti s platnou parkovacou kartou a to v čase od 18:00 - 07:00. Chceli by sme požiadať všetkých rezidentov s trvalým pobytom v rezidentských zónach, aby si prevzali nové parkovacie karty na Miestnom úrade počas stránkových dní a to v Pondelok od 08:00 do 17:00; v Utorok do 08:00 do 17:00 a v Piatok od 08:00 do 13:00.

Mgr. Mark Turňa
Miestny úrad mestskej časti Bratislava - Karlova Ves
Oddelenie dopravy, životného prostredia a územného plánovania
referát dopravy
06. marec 2020

Lukáš Bartošovič

https://www.karlovaves.sk//wp-content/uploads/VZN-2015-06-miestne-dane1.pdf
cize kazdy den pol eura za meter stvorcovy? to nie je zas nejako vela
ale ked sa to vynasobi poctom dni, hm, dajme tomu, ze od 31. januara (16.1 bol nahlaseny podnet + 15 dni) - to je ku dnesku 35 dni, cize 17 eur 50 centov
ja by som si svihol, inak sa vymena zamkov z nie lacnej zalezitosti stane zalezitostou drahou...
08. marec 2020

Patrik Semi

Nezaplatí nič lebo evidentne je to niekoho známy na úrade buď na mestskej polícii alebo v karlovke vsi !! Nikto si tu nemohol dovoliť takto dlho parkovať iba on! Mali by ho konečne odtiahnuť lebo je to nepojazdny vrak ktorý zaberá parkovacie miesto ! Kebyže takto parkujem pri jeho dome v Košiciach tak mám pocit že z autá s BA značkami by mi neostalo presne nič !!! Laskavo si to auto odparkujte lebo toto neni prvý polrok ako tu takto stojíte je to u vás pravidelne len stále na inom mieste !!!!
08. marec 2020

Peter

Pre pana jana chlapi, tu slintate za kazde parkovacie miesto. Najprv auta ktorym "vcera" skoncila TK, EK a teraz uz aj auta ktore ich maju platne. Ci auto stoji stale na mieste A alebo sa bude posuvat v blizkosti na miestach A, B, C....stale zabera jedno miesto. Skor to je osobne, ze? (recnicka otazka)
08. marec 2020

Patrik Semi

Nie len chceme normálne parkovať a nie že poniektorí si tu zaberu miesta na pol roka a ludia ktorý jazdia každodenne nemajú kde parkovať ..
15. august 2020

Marek

Vozidlá sú dlhodobo odstavené a blokujú parkovacie miesta.
10. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.V prípade odstraňovania vozidiel môžeme postupovať len v zmysle § 67 ods. 1 písm. a) zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch. Dôvodom na odstránenie vozidla podľa tohto zákona nemôže byť chýbajúce EČV alebo neplatnosť TK a EK, nakoľko to zákon neumožňuje a platnosť alebo neplatnosť TK a EK nemá žiadny vplyv na vykonanie ustanovenia § 67 ods. 1 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch. Platnost EK a TK rieši Okresný úrad.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
13. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Vozidlo bolo odstránené.
Podnet bol vyriešený.
Prosím admina o zmenu statusu.

Beata Boháčiková, ref. dopravy a verej. poriadku Miestny úrad MČ Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania