Michalská-reklama-vizuálny smog

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Miriam 20. januára 2020

Prosim o informaciu, ci je svetelna reklama v historickom centre legalna a ci ju vedenie Stareho mesta schvaluje.
Tuto konkretnu reklamu som nahlasovala v ramci ineho podnetu, ale kedze som nedostala odpoved, ci sa tym kompetentni zaoberali, otvaram novy podnet.
Prva foto, kde sa reklama premietala na chodník, je robena par mesiacov dozadu. Druha foto je zo 17.1.2020 a reklama je uz premietana pri vchode do dvora, v ktorom sa podnik nachadza. Prosim o info, ci je toto nove umiestnenie reklamy v poriadku a ci Stare Mesto povazuje zalezitost za vyriesenu tym, ze si prevadzka presunie reklamu o par metrov dalej. Podla mna je riesenim to, ze svetelna reklama bude uplne vypnuta a nie premiestnena.
Dakujem

20. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za váš podnet, preverí ho referát obchodu, správnych konaní a verejného poriadku. O výsledku vás budeme informovať.

Reklama na Red Lion bola skutočne odstránená 5.12. Opätovné zavedenie preveríme.

Vo všeobecnosti však platí, že podľa zákona č.49/2002 Z.z. o ochrane pamiatkového fondu § 30 ods. 3 umiestniť reklamu, informačné, propagačné alebo technické zariadenie, ktoré nie je stavbou na nehnuteľnej kultúrnej pamiatke alebo v pamiatkovom území možno len na základe rozhodnutia krajského pamiatkového úradu.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
20. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po preverení podnetu musíme žiaľ, konštatovať, že vzhľadom na, že táto reklama je nasvietená na pozemku, ktorý je v súkromnom vlastníctve – pozemok prislúchajúci k stavbe (nejde o komunikácia v správe Starého Mesta), mestská časť Bratislava-Staré Mesto nemá na riešenie uvedeného prípadu a teda odstránenie svetelnej reklamy žiadny dosah.
Obdobne to platí aj pre to reklamné zariadenie umiestnené v pasáži (tzv. reklamné áčko), ktoré je vidieť na fotografii.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
20. január 2020

Miriam

Vdaka za odpoved. Rozumiem tomu teda spravne, ze kedze to je na sukromnom pozemku, Stare Mesto to nemoze riesit, ale moze to riesit krajsky pamiatkovy urad? Myslim, ze Stare Mesto by malo dbat na to, ako to tu vyzera a aj ked to nie je v kompetencii Stareho Mesta, moze zo svojej pozicie aspon tlacit na pamiatkarov, ktori sa o to, ako to v historickom centre vyzera, zrejme velmi nezaujimaju. Mate tam prosim na niekoho kontakt, kto by to vedel poriesit? Dakujem
20. január 2020

Floralys

chce sa mi grcat! kocurkovo bratislava
21. január 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Krajský pamiatkový úrad
21. január 2020

Floralys

stokrat som to pisal. nezaujima nas, kto to ma na starosti. my chceme aby bol problem vyrieseny co najskor. pre mna za mna nech to ma na starosti aj miestny urad budmerice. vsetci do jedneho robite v bratislave... uz 30 rokov. dajte sa uz dokopy!
22. január 2020

somár rámos

Je zaujímavé ,že keď si chceš napr. niečo postaviť na Svojom Súkromnom Pozemku,tam zrazu Staré aj iné mesto má dosah na riešenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania