Drieňová-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

nebezpečna krizovatka s nebezpenymi prechodmi. neprehladna, auta tam jazdia rychlo. bolo by vhodne znizit rychlost na 40 z oboch stran a pred prechodmi pre chodcov nainstalovat spomalovace.

29. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
21. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie dopravné inžinierstva k podnetu uviedlo nasledovné stanovisko:

Bol spracovaný projekt dopravného značenia, kde na komunikácii Drieňová pred križovatkou s komunikáciou Sabinovská bolo navrhnuté umiestniť zvislú dopravnú značku B 31a „Najvyššia dovolená rýchlosť“ konkrétne 30 km/h.
Projekt bol predložený do Operatívnej komisie pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl. m. SR Bratislavy, kde Krajský dopravný inšpektorát vyjadril nesúhlas k predloženému návrhu, nakoľko predmetnú križovatku neeviduje ako nehodový uzol.
Ďalej uvádzame, že s umiestnením spomaľovacích prahov nesúhlasíme, nakoľko po komunikácii Drieňová jazdia linky MHD.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
24. február 2020

Odkaz pre starostu

Na základe vyššie uvedeného stanoviska Magistrátu a Krajského dopravného inšpektorátu tento podnet označujeme ako uzatvorený.

S pozdravom
Stanislav
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
10. marec 2020

Rasto

Dopravny inspektorat by mal byt viac v terene. Tyzdenne 2x tam zazijem ohrozujucu situaciu ci uz ako chodec alebo ako sofer. A Ma DI prehlad o skodovych udalostiach? Ta krizovatka je casovana bomba.
08. december 2022

Viktória

Dobrý deň, v zahraničí sa riešia prechody pre chodcov retardérmi aj tam, kde premáva MHD (viď fotka) Nerozumiem prečo by to na tejto ceste nemohlo fungovať. Denne na tomto mieste vidím nebezpečné situácie pre chodocov. Prosím o riešenie, kým nebude neskoro. Ďakujem
24. január 2023

Viktória

Drieňová-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Veľmi nebezpečná križovatka pre chodcov. Prosím o umiestnenie spomaľovacích vankúšov. V podobnom podnete magistrát odpísal, že nie je možné umiestniť spomalovač tam, kde jazdí MHD. Takéto spomalovače sú však umiestnené aj na cestách kde premáva MHD, ako napríklad Svätoplukova alebo Mudroňova. Denne tam autá prekračujú povolenú rýchlosť a takmer žiadny vodič nezastaví pred priechodom. Ďakujem.
24. január 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet s aktualizáciou bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.