Zvončekova-cesta-neposypaná

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Miroslav Daniš 30. januára 2020

Chcel by som Vás poprosiť o zimnú údržbu ulíc Zvončeková, Chladná, Podkarpatská (pravdepodobne ich je však viac). Aj keď v tomto zimnom období nás Perinbaba neobdarovala ešte svojou perinou, poľadovice ja zatiaľ (bohužiaľ) neúrekom. Už som to mnoho krát spomínal, že nie všetci chodíme autami, že mnohí z nás chodia do práce, k lekárom, na nákupy, či deti do školy peši. Každoranná tancovačka nás už nebaví. Aj keď nejde o život (ale ani to sa nedá úplne vylúčiť – viď nedávny prípad v Košiciach rovno pred mestským úradom – aké smutné a aký to paradox zároveň), tak o zdravie rozhodne. Ešte ani raz v tejto prapodivnej zime neboli dané ulice (a kde sú aj nejaké chodníky, tak ani tie nie) či už chemicky ošetrené, či posypané soľou. Malo by sa tak diať preventívne už v noci/nadránom, nakoľko mnohí z nás sú nútení vychádzať z domovov už zavčas rána.
Fotografia je ilustračná.

30. január 2020

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Ulice v lokalite, ktorú popisujete, sú posypané v prvom slede a rovnako na nich realizujeme preventívne posypy ak SHMÚ vydá výstrahu pred poľadovicou.

Nie vždy však k danej výstrahe dôjde aj keď sa vytvorí lokálna poľadovica vo vyšších polohách a tak vás prosíme o opatrnosť. Prípadne môžete kontaktovať aj vedúceho Strediska čistoty, ktorý môže nariadiť operatívny posyp. Dostupný je na tomto čísle: 02/49 11 24 28

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
31. január 2020

Miroslav Daniš

Ďakujem za odpoveď, ale nie je tomu tak, ako píšete. Tá poľadovica bola stále v čase, keď SHMÚ pravidelne a vlastne skoro bez prestávky vydával v tomto období výstrahu pred poľadovicou.
Nie vždy opatrnosť na tomto klzisku vo svahu pomôže.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania