Podkolibská-parkovanie-problémové


Uzavretý
meno
Jan Britva 05. februára 2020

Dobry den

Dna 3.1.2020 13-14h v useku Podkolibská 24 +50m
sa stala nehoda Trolejbus rozbil spatne zrkadlo zhora iducej dodavke
pisem o tejto udalosti lebo uz asi rok sledujem ze
od Podkolibska 4 rozvozjedla certakaca.sk az po REDBULL Podkolibská 24,
su mierne zakruty a auta stoja na chodniku 50%sirky zasahuju cesty
v tomto useku je to DOSLOVA HAZARD! lebo su to mierne "Esicka"
nevidite co sa na vas vyruti z protismeru a je jedno ci idete zhora alebo
dolu.

Vodici sa snazia obist tie odparkovane auta a potom zasahuju casto aj kolesom
v protismere ak sa stretnu dve osobne nieje to problem
ale ako nehoda ukazala ak sa stretnu nakladiak/MHD problem je na svete.

Prosim aby ste podnet postupili dopravnej policii aby zvazila
aby sa v danom useku nemohlo parkovat.

06. február 2020

Ingrid

Navyše.. Často stoja autá tak, že z chodníka zostane tak 40 cm voľného miesta pre chodcov... A kočíky atď musia často obchádzať autá z tejto prevádzky po ceste.. Aké je to nebezpečné, už bolo opísané vyššie.. Tá prevádzka tam nemá čo mať autá odparkované... Ohrozuje autá, ohrozuje chodcov.. Dni, noci.. Víkendy.. Chodíme tade často
10. február 2020

Gertruda S.

Už roky dozadu sa toto riešilo!! To je tak nebezpečné !! Keď tam stojí ešte bus a treba obísť stojace autá bus a oproti ide aj cyklista .Niekedy autá stoja pri Podkolibskej 32, ale hlavne pri smetiakoch. Čert a Káča majú ten rozvoz jedla a budú tam stáť asi stále. A parkovať asi ich zamestnanci z východu. Ale to je hrozné a nebezpečné nie normálne... Domy na Podkolibskej neboli nikdy projektované na "prevádzky" a každý dom má hádam garáž a všetci parkujú v garáži! Ale rozvozjedla si parkuje jak chce... a oni zvykli spalovať aj vonku odpady a často býval strašný dym a smrad na Podkolibskej keď sme chodievali ešte s kočíkom okolo. Navyše každý na Podkolibskej vie, že toto bola čierna stavba a už je akože skolaudovaná, kto im dal povolenie na túto prevádzku a to parkovanie? To si tu každý robiť bude čo chce ....?!!
13. február 2020

Taxi

Staci sa tam prejst okolo 10h stoja tam minimalne 4 auta 2-3ks AYGO a RENAULT.
Vcera som to obchazdal a v zakrute pri REDBULLe parkuje tmavy VW
a ked som tu lavotocivu zakrutu rezal blizsie k stredu vyrutil sa zhora Trolejbus
Vobec ale VOBEC mi to nebolo prijemne lebo keby tam ten
VW neparkoval tak sa nic nedeje ale takto som to musel strhnut prudko doprava.

Tento podnet nieje ani tak o chodniku ako o tom ze premavku vytlacaju
do stredu az protismeru. Chodnik nech si riesia v inom podnete
ale je pravda ze ked vyriesia parking v danom useku vyriesia aj chodnik.

Inak v useku vcera vykladala dodavka nieco do REDBULLu mal zlozenu
plosinu plna ciara v useku zakruta no krasa....
zakazat tam zastavit aj na tie 3minuty mohol zacuvat do dvora
ale on stal na hlavnej a vykladal nejake palety.
13. február 2020

Taxi

Este som zabudol dopisat. Asi by dost pomohlo ak by sa okrem bran
obnovilo zabradlie ale ako rychle riesenie je zlta ciara od tupeho pomaly
az po zastavka Cremchova (niesom si isty) ale az po tu odbocku Viniferova
Ten usek je klukaty, nevidno casto ani na 50m v zime a dazdi je vozovka
klzka lebo stekaju potociky splavuju zeminu kamienky alebo klasika namrza
nehovoriac ze od polky kopca je casto aj hmla. Ten usek nieje vhodny na dlhodobe statie.

Ide o jedinu pristupovu cestu pre vacsie vozidla a MHD je to dost pretazene
a ked sa tam nieco stane tak je to problem. Staci si spomenut ked opravuju usek. NIeje tam alternativa zial Tupeho a Zlatu nohu nespojili a ani Hornu Vancurovu a JAskov rad a toto su nasledky.
13. február 2020

Andrej

o tomto sa v nasich mestskych novinach veru nedocitate :D ako sa vsade ocividne porusuju predpisy...na koho strane stoji starosta??? pre mna dobra volba teda nie je...
28. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vodiči takto parkujúcich vozidiel porušujú ustanovenie § 25 ods. 1 písm. q) zák. č. 8/2009 o cestnej premávke ako aj ustanovenie § 23 ods. 1 cit. zákona.
Hliadky Exp. MsP BA III boli inštruované, aby danú lokalitu monitorovali a zistené priestupky ihneď riešili v súlade s platnou legislatívou. V prípade, že budú vozidlá tvoriť prekážku v cestnej premávke, budú sa odstraňovať v súlade s ustanovením § 43 ods. 1, 4 písm. a) cit. zákona.
Ďakujeme za podnet.
18. marec 2020

Gertruda S.

Dobrý deň, akože stále sa tam parkuje! Ten dom má nejakú špeciálnu výnimku, že si akože robia čo chcú? To majú všetci pred domom teraz parkovať? Buď to preboha dovoľte všade alebo to zakážte aj značkou. Ako píše Taxi pomôže asi jedine zábradlie všade. To je hrozné!!
31. júl 2020

Lubos Biker

Dobry den. Ako je mozne ze tento podnet je oznaceny ako uzavrety vsak som isiel okolo a je to bez zmeny. Stale to iste dookola, to si mesto nevie radu s tymi ludmi z toho domu? Pridavam najnovsiu fotku ako stale blokuju cestu. kazdy den chodim na biku na kolibu a sledujem toto uz dlho a mozem suhlasit aj s Kolibcanom aj s Taxi aj s Adrejom aj s Ingrid lebo som videl ako sa siri stiplavy husty dym na celu ulicu. Domy zvyknu grilovat a to je vsade ked idete hore na kolibe vona ale fakt vona pekna, ale toto je strasny smrad a biely hustym dym, oni stale musia nieco palit. Mali by ste si na nich poriadne posvietit co je to za dom a za obyvatelov toto hranici uz s tym romskym problemom co bol v Malackach v roku 2012. To su asi tiez nejaky neprisposobyvy obcania v tom dome!! Fotku dymu nemam ale chodim kazdy den na bike a ked budu palit odfotim a zverejnim aj to! Prosim uz s tym nieco spravne. Dajte zabradlie na ten chodnik, sak oni maju garaz a ta prevadzka tam aj tak uz neni a parkuju stale otrasne. A rieste aj to spalovanie co ide od nich. Sme v hlavnom meste a nie na dedine niekde v tramtari, palit sa nema. Ten dom by som za susedov nechcel. Toto vidim ze sa dlho riesi tak to prosim rieste a nedavajte prec ruky od stale toho isteho problemu. Kolibcan spominal ciernu stavbu, to je cierna stavba? Maju povolenie tam vobec byvat, co je to za dom? Dakujem pekny vikend. Lubos.
31. júl 2020

Lubos Biker

Dobry den. Pridavam este. Napadlo ma ze Podkolibska 4 to je ten problem. Dakujem pekny vikend. Lubo.
02. august 2020

Lubos Biker

Podkolibská-parkovanie-problémové

Dobry den. Byvam na Jaskovom a kazdy den po praci vybehnem na bike na Kolibu a je to hrozne co sa tam deje. To je otrasne ako tito ludia z domu tusim to je Podkolibska 4 parkuju. Blokuju stale bud chodnik a teraz najnovsie cestu. Je tam zastavka MHD, trolejbus chodia tadial auta a sa musia stale vyhybat a kazdy den su tu preto kvoli nim problemy. Sak tam maju garaz !!! toto je tu stale kazdy den. Sledujem to lebo kazdy den idem okolo!!! To by jak vyzeralo keby na Jaskovom parkovali takto auta?? Sak tam dajte zabradlie ako je vsade hore na kolibu!! To su co preboha za ludia tam v tom dome sak to sa tu uz davno riesilo a mesto si s nimi nevie radu ci co? A casto od nich ide stiplavy dym smrad od domu na celu ulicu stale nieco palia spaluju!! Tych by som nechcel za susedou. Rieste to prosim!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania