Regrútska-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Eva 06. februára 2020

Dobry den, chcela by som upozornit na velky neporiadok v okoli Oddelenia cudzineckej policie na Regrutskej ulici. V jej okoli v trave, medzi stromami, okolo parkoviska je neskutocne velke mnozstvo odpadkov, velky neporiadok ako na smetisku. Treba s tym urcite nieco robit a pravidelne to tam cistit a odstranovat odpadky. Dakujem

07. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe uvedeného sme požiadali okrskárov mestskej polície vyčlenených pre mestskú časť Bratislava-Vajnory o preverenie tohto podnetu.
O výsledku Vás budeme informovať.

S pozdravom

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
22. marec 2020

🌳

Neporiadku je tam riadne, zväčša od nápojov, vrátane množstva alkoholických, čo je vzhľadom na lokalitu zvláštne.

Chcelo by to tam umiestniť koše a to aj na separovaný zber, keďže v[väčšinu tvoria PET, plechovky a sklo.
23. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestská časť Bratislava-Vajnory obdržala elektronickou poštou dňa 12.02.2020 od Okrskárov Mestskej polície Bratislava-Vajnory odpoveď, že Váš podnet preverili a zdokumentovali. Podľa zistených informácii od pracovníka hl. mesta Bratislava v mesiaci apríl-máj 2020 v lokalite ul. Regrútska čistili verejné priestranstvo od odpadkov.

Ďalšie umiestnenie odpadu v danej lokalite bolo zistené počas povodňovej prehliadky tokov v k.ú. Vajnory dňa 27.11.2020. Odpad bol roztrúsený po dĺžke cestnej komunikácie oproti budove Cudzineckej polície, Regrútska ul., Bratislava a v mieste vodného toku Kratina. Komunálny odpad bol zložený hlavne z obalov použitých potravín t.j. plastové fľaše, plechovice, rôzne plasty, papiere a tetrapaky v objeme cca 5m3. Podľa zloženia komunálneho odpadu je zrejmé, že pochádza od ľudí, ktorí navštevujú budovu cudzineckej polície. Odpad sa nachádzal na pozemkoch, ktoré nie sú vo vlastníctve ani v správe mestskej časti.
Mestská časť Bratislava-Vajnory oznámila listom zo dňa 10.12.2020 nezákonne uložený odpad Okresnému úradu Bratislava, odbor starostlivosti o životné prostredie, ktorý je príslušný konať v danej veci.
Okresný úrad v správnom konaní bude zisťovať osobu zodpovednú za umiestnenie odpadu a či vlastník, správca pozemku, na ktorom došlo k nezákonne umiestnenému odpadu zanedbal povinnosť urobiť všetky opatrenia na ochranu svojej nehnuteľnosti. Ak okresný úrad osobu, ktorá nezákonne umiestnila odpad nezistí a vlastník, správca alebo nájomca nehnuteľnosti, na ktorej došlo k nezákonne umiestneniu odpadu urobil všetky opatrenia na ochranu svojej nehnuteľnosti, určí osobu povinnú, ktorá odpad odstráni v zmysle zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch. Z uvedeného zákona, po rozhodnutí okresným úradom, vyplýva táto povinnosť na odstránenie komunálneho a drobného stavebného odpadu obci a odstránenie stavebného a iného odpadu okresnému úradu.

S pozdravom

Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory
Roľnícka 109
831 07 Bratislava
č.t. 02/21295222
[email protected]
11. október 2021

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: OÚ BA

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.