Tomášikova-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení

Prosim o odstranenie ciernej skladky pri zastavke autobusu. Dakujem. Cintulova.

10. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

z priložených fotografii je zrejme, že ide o odpad, ktorý občania zanechali pri kontajnerovom stojisku. Smetiari nie sú povinní automaticky upratovať odpad okolo zberných nádob. V zmysle Všeobecne záväzného nariadenia (VZN) hlavného mesta o nakladaní s komunálnymi a drobnými stavebnými odpadmi, je každý obyvateľ hlavného mesta povinný ukladať odpad do zberných nádob na to určených tak, aby sa dali uzavrieť a odpad z nich nevypadával. Ukladanie odpadu mimo zberných nádob je zakázané a je priestupkom na úseku odpadového hospodárstva.

Za každé stanovište zberných nádob sú zodpovední, nielen užívatelia bytov, a nebytových priestorov, ktorým je stanovište určené, ale najmä správca nehnuteľnosti. Práve správca je, podľa VZN povinný zabezpečiť, aby sa na stanovišti nachádzalo dostatočné množstvo zberných nádob, aby bol odvoz odpadu vykonávaný dostatočne často, aby boli nádoby v deň odvozu prístupné a tiež zabezpečuje čistotu stanovišťa. V prípade, ak sú zberné nádoby preplnené, správca môže objednať častejší odvoz odpadu alebo viac zberných nádob. Ak sa na stanovišti zberných nádob nachádza objemný odpad alebo neporiadok, správca je povinný objednať mimoriadny odvoz odpadu a dočistenie stanovišťa. Tieto služby sú spoplatnené.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
10. február 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Zodpovedný je správca bytového domu, ku ktorému patria kontajnery na fotografii

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania