Jégého-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Parkovanie na chodniku v rozpore s novelizovanou legislativou.

28. február 2020

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA II popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel na Jégeho ulici v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.
28. júl 2020

Štefan

Parkovanie vozidiel na chodníku bráni vodičom prichádzajúcim od bytového domu na hlavnú cestu o vo výhlade a je tu veľké nebezpečenstvo stretu vozidiel.
31. júl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

v súlade s vyjadrením samosprávy (vyššie), odporúčame pri porušení predpisov priamo kontaktovať Mestskú políciu telefonicky na čísle 159.

S pozdravom
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu
11. máj 2021

Maros

Prosim o opatovne otvorenie tohto problemu a zaslanie na prislusnu samospravu (cesta/chodnik zrejme v sprave magistratu). Po zmene pravidiel vozidla parkuju na chodniku pri okraji cesty a zasadne stazuju vyhlad vozidlam vychadzajucim z vedlajsej ulice. Parkovanie na chodniku v tomto mieste by bolo potrebne uplne zamedzit, aby nevznikali kolizne situacie vozidiel a najma aby neboli ohrozeni chodci na frekventovanych prechodoch v krizovatke Jegeho / Stodolova.
31. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Bc. Marcela Ťarcha
08. jún 2021

Marek

Dobrý deň,

chcel by som poprosiť starostu, prípadne kompetentný orgán, aby konečne vyriešili tento dlhodobý problém, a to buď osadením zábran alebo značky zákaz státia. Každodenne prechádzam s deťmi cez prechod pre chodcov smerom k zimnému štadiónu a pre vozidlá stojace na chodníku blízko cesty je mimoriadne ťažké vidieť prichádzajúce vozidlá smerom od Trnavskej ul. Na čo chcete čakať? Kým tam niekoho zrazí auto???

Nehovoriac o tom, že pri vchádzaní do križovatky, či už doľava na Trnavskú alebo smerom k Miletičke nie je kvôli stojacim autám vidieť plnohodnotne prichádzajúce vozidlá zľava. Už sa tam stalo viacero dopravných nehôd (stačí sa opýtať na DI PZ).

JUDr. Marek Olekšák
09. jún 2021

Peter Ondavsky

na zaciatku Jegeho ulice je znacka zakaz zastavenia ktora plati aj na chodniku a po najblizsiu krizovatku - teda Stodolovu... nechapem co robi policia... nic... hlada dovody ako a preco nic nerobit...
09. jún 2021

Maros

pre auta parkujuce na chodniku mimo vozovky neplati zakaz statia ak dodrzia 1.5m sirku pre chodcov. aj tak by vsak zrejme mala byt dodrzana 5m vzdialenost pred priechodom. ked uz nic ine, aj o jedno auto menej na tomto mieste zabezpeci o nieco lepsi vyhlad.
09. jún 2021

Peter Ondavsky

zakaz statia plati na celom chodniku
16. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
16. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

požiadali sme samosprávu o preverenie možnosti osadenia zábran proti parkovaniu.

S pozdravom,
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu
27. október 2021

Mato

Jégého-parkovanie-problémové

Dobry den, pri rusnej krizovatke dlho parkuje dodavka a blokuje vyhlad pre chodcov aj auta . Nie je vidiet prichadzajuce auta na hlavnej ceste. Vyriesilo by par stlpov, aby neparkovali blizko pri prechode.
27. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
10. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 2022

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
10. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pripravíme projekt organizácie dopravy, v ktorom navrhneme vhodné osadenie stĺpikov alebo dopravných značiek, aby sme zabránili nelegálnemu parkovaniu na chodníku.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
10. február 2022

Marek

Vďaka. Už je to naozaj nebezpečné; tak pre chodcov ako aj pre vodičov, a to kvôli trom štyrom autám, ktoré tam parkujú.
16. apríl 2022

Maros

dnes uz auto s papucou (zrejme za parkovamie mimo vyznaceneho park.statia v regulovanej zone?)
31. január 2024

Maros

uz neaktualne, mozno uzavriet

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania