Lermontovova-chodník-bariérový

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení

Zaber chodnika bez vyznacenia nahradneho prechodu

16. február 2020

Jerome

aj tento chodnik stale zaberaju,,,na cely tyzden zabrali chodnik na Lermontovovej, ktovie ,ci aj zaplatili Staremu Mestu za zabratie verejneho priestranstva /??/ starí ludia riskujú, matky s kocikmi, detickami...chodia po ceste,ktora je kvoli stavbe zúžená, priechod pre chodcov zaberaju alebo tam na drzovku parkuju, dokonca nakladne auta su už aj na protilahlom chodníku na Lermontovovej , ... Stare Mesto to ma na haku...ak dojde k nestastiu, kto bude na vine??? nehovoriac o bordeli, prachu, ktory sa šíri zo stavby!
16. február 2020

Jerome

uzurpovali si chodnik, priechod, dalsi chodnik, spina, kontajner s marasom neprikryty, pri dnesnom vetrisku...prach, odpadky v zahradach, na ulici, v bytoch
17. február 2020

Peter

Súhlasím, tu je to od začiatku rekonštrukcie takto, že chodec tvrdo len po ceste, nakoľko oproti parkujú autá a nikde žiadne značenie a to F. Kráľa nie je vôbec kľudná ulica bez aút...takže toto dosť vadí. Teda vadí len občanom, úradu BA Staré mesto vôbec....
17. február 2020

Jerome

Odkedy rekonstruovali byvaly rumunsky konzulat, predtym Business Garden Stefanikova /cez Floglovu/, F.Krala sa stala mimoriadne rusnou ulicou a mnohí soferi nerespektuju,ze je to zona 30 km, teraz stavby Residences 3x FK---:(
23. február 2020

Jerome

po sobotnajsej praci na stavbe nechali opatovne neprikryty kontajner, zaspinene okolie, nezabezpecenu stavbu...neoznaceny zabraty chodnik...
23. február 2020

Jerome

špina, zmizla tabula - pomenovanie ulice na tejto budove...
23. február 2020

Roman Mihalik

Treba si vyžiadať stavebné povolenie a pozrieť aké boli podmienky a ak boli porušené, konkrétne tie treba žiadať riešiť.
23. február 2020

Jerome

14.2.2020

do 02.03.2020

Oznámenie o začatí stavebného konania

Značka: 61/9344/2020/STA/Pil

"Polyfunkčný objekt L11 - stavebné úpravy bytového domu, Lermontovova 11"

Prílohy:

verejna_vyhlaska_20_055.pdf PDF, 920 KiB
26. február 2020

Jerome

bez zmeny, kontajner stale plny bez prikrytia, furikom :) vhadzuju odpad, prach v okoli, spinave okolie stavby, zabratie chodnika bez nahrady, revuce radio, pocut az na Vlckovu, Stare Mesto nema zaujem riesit... ani vyssie FK
26. február 2020

Jerome

detto - zabratie chodnika bez nahrady, zabrate rezidentske parkovacie meista nad povolenie...
26. február 2020

Roman Mihalik

Pošlite si infoziadost napr. cez chcemvediet.sk a pýtajte si časový sled riešenia podnetu od zadania na OPS až ku dňu odoslania žiadosti a tiež sa pýtajte prečo MÚ neodpovedá, nereaguje na podnet zadaný cez OPS. Môžete sa aj pýtať akú majú smernicu, resp. ako majú popísané spracovanie podnetov z OPS, kto to má na starosti a žiadať si tú smernicu. V Karlovke tiež podnety od Vianoc končili ako neriešené, tak išlo na 6 podnetov 6 infoziadosti a už sa spamätali, reagujú do dňa.
06. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet preveruje oddelenie dopravy.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
07. marec 2020

Jerome

dlho preveruje!!! od minuleho roka??
14. august 2020

Jerome

požičane od p.P.O.

presne toto sa hodí na stavebníkov v okolí

Dobrý deň,
dal som si tu robotu a našiel som príslušný text sľubov primátora Valla v jeho publikácii Plán Bratislava spred viac ako dvoch rokov. Prosím, nech sa páči:

"2.6.5 Jasne označené rozkopávky a obchádzkové trasy
V súčasnosti nemá magistrát kapacitu kontrolovať, čo sa deje na jeho komunikáciách. Preto je po Bratislave veľké množstvo rozkopávok, ktoré sú nelegálne – buď nenahlásené, alebo neoznačené. Neexistuje verejne dostupná mapa rozkopávok a opráv verejných priestorov, akými sú cesty a chodníky.
Majitelia inžinierskych sietí a stavebníci obchádzajú byrokraciu nelegálnym záberom verejných priestorov a nelegálnymi rozkopávkami, nedbajú na bezpečnosť obyvateľov mesta. Rozkopávky chodníkov sú bez vyznačenia obchádzkovej trasy pre chodcov (Obrázok č. 11), čo spôsobuje, že chodci (vrátane detí, seniorov a ľudí so zníženou schopnosťou pohybu) obchádzajú pracovné miesta po tráve alebo po vozovke. Sú tak zbytočne vystavení riziku stretu s motorovými vozidlami, prípadne podliezajú stavebné stroje a preskakujú stavebný materiál (Obrázok č. 12 -15).
Navrhujeme preto pristúpiť k opatreniam, ktorými môžeme súčasný stav korigovať a dosiahnuť zníženie počtu nelegálnych rozkopávok a záberov verejných priestorov, zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky vrátane chodcov či zvýšenie transparentnosti a kontroly zo strany občanov.
Navrhované kroky a opatrenia:
Vyžadovať spracovanie projektu dočasného dopravného značenia v súlade s TP 069 a súčasťou schválenia na operatívnej komisii dopravy (komisii dopravného značenia) je aj poskytnutie celej projektovej dokumentácie mestu v papierovej a elektronickej podobe v licencii pre ďalšie spracovanie (napr. CC BY-SA). Projekt musí rešpektovať priority účastníkov cestnej premávky (pozri kapitolu Chodci na prvom mieste).
Sprístupniť online mapu všetkých krátkodobých i dlhodobých pracovných miest a záberov verejných priestranstiev. Verejná kontrola je najlepší spôsob na zníženie počtu nelegálnych rozkopávok a záberov verejného priestoru.
Mať denne v teréne človeka (na motorovom a/alebo nemotorovom vozidle), ktorý bude kontrolovať stav verejných priestranstiev a v spolupráci s mestskou políciou alebo štátnou políciou riešiť nelegálny záber či zníženie bezpečnosti účastníkov cestnej premávky.
Zvýšenie príjmu z dane za užívanie verejného priestranstva (podľa VZN 15/2012) zefektívni práce."

Zdroj: https://docs.google.com/document/d/1-8cMv6HtLd4lZVneNGP3mRT3WEu2a5a4z6QUTxuowas/edit#

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania