Bradáčova - extrementy psov na trávniku okolo detských ihrísk


Uzavretý
meno
Darina Kristová 23. februára 2020

Dobrý deň, psíčkari pravidelne chodia venčiť psov na trávmik okolo detských ihrísk a školky na Bradáčovej ulici. Niektorí ani nezbierajú extrementy a skpro všetci ich majú voľne pustených. Ak by sa dalo osadiť tabule s textom: ZÁKAZ VENČIŤ A VOĽNÉHO POHYBU PSOV V OKLOLÍ IHRÍSK A ŠKÔLKY. A oznámiť polìcií na častejšiu kontrolu. Ďakujem za kladné vybavenie.

16. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v čase kontroly nebolo zaznamenané zvýšené množstvo psov v uvádzanej lokalite. V blízkosti sa nachádza priestor, ktorý bol v minulosti označený zákazom voľného pohybu psov, ktoré bude v tomto roku obnovené, nakoľko vplyvom poveternostných podmienok došlo k jeho vyblednutiu. V tomto priestore sa môže pes pohybovať iba na vôdzke.
V prípade, že psy neprimerane obťažujú iných obyvateľov, môžete sa obrátiť na Mestskú políciu hl. mesta SR Bratislava na tel. čísle 159.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
17. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
19. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP popri plnení ďalších služobných úloh, zamerajú svoju činnosť aj na kontrolu vodenia psov v tejto lokalite v Bratislave, za účelom kontroly dodržiavania zákona č. 282/2002 Z. z. o niektorých podmienkach držania psov v znení neskorších zákonov.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude ihneď vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a priestupcovia z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť, pretože nie je zrejmé, ktorý majiteľ psa exkrementy nepozbieral.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Ťarcha

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania