6 týždňov prázdnin v MŠ Letná

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Magda Matečná 08. apríla 2014

tohotočné letné prázdniny v MŠ Letná - sú naplánované až na 6 týždňov, čo hlavne pre matky nedávno prijaté do zamestnania predstavuje naozaj vážny problém. - Prevádzka je od 30.6.-do 2.9 zabezpečená len na 3 týždne.
Pre takto malé dieťa nie je možné zabezpečiť žiadny tábor alebo cenovo prijateľné stráženie. 4-5 týždňov je ešte ako tak akceptovateľné, dá sa to vykryť dovolenkou, aj keď je to samozrejme dlho, ale 6 týždňov je už naozaj príliš dlhá doba, toľko dovolenky ani spolu s s partnerom mamičky nenazbierajú, a to nespomínam dovolenky z dôvodov iných prázdninách či prerušeniach prevádzky MŠ.
Ak je to možné ešte zmeniť, t.j. minimálne o týždeň predĺžiť prevádzku, myslím že mnohým rodičom by to výrazne pomohlo.

08. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
ďakujeme za podnet. Materská škola Letná bude počas letných prázdnin zatvorená od 30. júna do 1. augusta, t.j. 5 týždňov – nie 6, ako uvádzate. Celý august bude v prevádzke. Ak by ste mali problém v júli so starostlivosťou o vaše dieťa, máte možnosť umiestniť ho do niektorej z materských škôl v Novom Meste, ktoré v tom čase budú otvorené. Prevádzkovú dobu škôlok počas letných prázdnin nájdete na stránke mestskej časti: http://www.banm.sk/informacie/ (Prevádzka MŠ počas letných prázdnin 2014).
Ako postupovať pri umiestnení dieťaťa do „zbernej“ škôlky vám poradí vedúci oddelenia školstva MÚ BA NM pán Vladimír Novák, kontaktujte ho na telefónnom čísle: 02/49 253 246.
S pozdravom

Marek Tettinger, hovorca BANM
09. apríl 2014

Magda Matečná

žial ani posledný týžden v uguste nie je otvorená pre DETI -pedagógovia tam sú, ale pripravuju sa na nový školský rok - t.j. naozaj je to 6 týždňov.
10. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
v rámci mestskej časti máme urobený rozpis tak, aby neustále bola otvorená niektorá z materských škôl a rodič má právo prihlásiť dieťa počas prázdnin na túto škôlku.Škôlky sú v lete zatvorené tak, aby si mohli pedagogickí aj nepedagogickí pracovníci vyčerpať dovolenky a aby mohla byť vykonaná hygiena v školských jedálňach, ktoré zásobujú aj materské školy.
Prevádzkovú dobu škôlok počas letných prázdnin nájdete na stránke mestskej časti: http://www.banm.sk/informacie/ (Prevádzka MŠ počas letných prázdnin 2014).
S pozdravom

Marek Tettingerj, hovorca BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania