Žižkova-kôš-nevhodne umiestnený

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Palo Slav 24. februára 2020

Koše na Žižkovej ulici trpia neustálym prevrátením a vyberaním bezdomovcov, čo spôsobuje znečistenie okolia. Každý víkend to tu upratujeme, ale už nevládzeme. Fotky sú z niekoľkých dní po sebe, vždy sme upratali s občanmi žijucimi na adrese. Často tu zastavujú autá a vynášajú elektro.

Prosíme preto mesto, aby koše umiestnila na iné preistranstvo - napríklad naproti ich súčasného stojiska, kde by boli v zákryte. Prípadne je vhodné umiestniť do lokality podzemné kontajnery, čím sa zabráni vyberaniu a znečistovaniu bezdomovocv, ktorí žijú v neďalekom opustenom parkovisku, a najmä je to efektívne, kedže na ulici sa už jedny podzemé kontajnery súkromného charakteru nachádzajú (V Zuckermandeli), čím by vyberanie oboch stojísk bolo výrazne lacnejšie. Súčasný stav je neúnosný. Ďakujeme

06. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zriaďovanie stojísk triedeného odpadu prikazuje hlavnému mestu (teda nie mestskej časti) Zákon o odpadoch. Mestská časť plní len funkciu akéhosi "správcu". Teda musíme nájsť vhodné miesto a ak je tam neporiadok, ohlásiť to OLO, aby stojisko dočistili.
Nájsť vhodné miesto nie je jednoduché, pretože musí spĺňať viacero kritérií - musí stáť na pozemku SM, musí byť dobre dostupné pre smetiarske autá, nesmie blokovať výhľad ostatným autám a podobne...
Čo sa týka polopodzemných kontajnerov, ani ich umiestnenie nie je také jednoduché, ako sa zdá - záleží totiž na tom, aké inžinierske siete sú na pozemku (teda čo je pod zemou). Žiaľ, ani ich cena nie je v tejto chvíli pre mestskú časť dostupná.

O probléme stojiska na Žižkovej vieme, pravidelne jeho dočisťovanie riešime s OLO. Kontaktujte nás prosím vždy, keď to budete považovať za potrebné.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
14. apríl 2020

Palo Slav

Dobrý deň, rozumiem že riešenie polopodzemnych kontajnerov je dnes nemožné. No situacia sa dá riešiť aj presunom stojiska inam, mimo cesty a bližšie k obytným domom, aby ľudia nevyhadzovali stavebný materiál z aut. Ďalším riešením je oplotenie stojiska, ktoré nie je finančne náročné. My situáciu riešime každý deň, nie je udrztatelny stav aký posielam na fotke. Myslím že po našom vyzbierani po okoli to tam vydrzi pár minút kým prídu prvý bezdomovci a rozhrabu to tam znovu, papier sa roztrusi do prírody a budeme dalsi víkend robiť vašu prácu. Prosím situacia je naozaj kritická, riešení mate niekoľko a verím že to čo najskôr doriesite. Ďakujeme Vám
26. máj 2020

Palo Slav

Dobrý deň, prosím o návrh riešenia na zamedzenie rozhadzovania smetí bezdomovcami a zamedzenie vyhadzovania stavebného a iného materiálu na vyššie uvedené stojisko, ktoré trpí tým že je pri ceste a okoloidúce autá tam vyhadzujú materiál či smeti doslova z auta. Nie je udržateľné, aby občania čistili okolie každý týždeň, naposledy včera. Máme niekoľko fotiek áut, ktoré tam zastavili, vyhodili objemné smeti a pokračovali v ceste ďalej. Preplnené koše sa aj vďaka bezdomovcom potom rozhadzujú a zaplavujú okolie, pri silnom vetre aj promenádu pri Dunaji.. Nato platíme dane, aby sa situácia dala vyriešiť aj inak. Vlastným zistením situácie nám stavebná firma vypočítala cenu oplotenia smetného stojiska na cca 800-1200eur bez DPH. Situáciu by to úplne vyriešilo. Ďakujeme za info, občania Žižkovej ulice a Vaši voliči (/dúfam, že nie ex voliči/)
01. december 2020

Palo Slav

Žižkova-kôš-nevhodne umiestnený

Preplnené kontajnery a neporiadok v ich okolí - kotajnery sa plnia jednorazovo ľudmi z áut, ktorí si tu odprakuju, vynesu svoje smeti a ked sa nezmestí, nechaju v okolí a pokračuju v ceste. Žižkova nie je zberný dvor a koše nemajú slúžiť celej bratislave, ktorá si sem vynáša smeti ako sa im zachce. Od sedačiek cez stoličky. Je to neuveriteľná hanba že vás to netrápi, pretože to znečistuje celé prostrediev vrátane Dunaja!!

Videa o tom, ako pri smetných košoch zastavia auta, vyhodia smeti a idu dalej, mame k nahlaidnutiu, nevošli sa do tohto príspevku. Jedine riešenie je presunutie smetných košov mimo hlavnu cestu, alebo ich ohradenie na zámok tak ako má Zuckermandel (o podzemnej variante nesnívame, sme realisti).

Problem sa bude opakovať kým to nevyriešite. Upratujeme to každý víkend
01. december 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktuaizáciu.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
25. december 2020

Palo Slav

Ďakujem, pomaly nám ubehol ďalší mesiac a znovu nič, tak človek už premýšla či vôbec má táto stránka nejaký dopad a podávať podnety nejaký význam. Táto garnitúra staŕeho mesta nemá zaujem o občanov, ani bu ani mu ani hu. Nič. Ďakujeme pekne.

Len pre zásobu argumentov, aby pani starostka nemohla povedať že sme vec neriešili a nepomáhali a nenahlasovali, budem tu posielať aktuálne foto až kým sa tento stav nevyrieši...
26. december 2020

Palo Slav

nová skládka, je tam už dva týždne...aktuálny stav k 23.12.2020
01. december 2021

Palo Slav

Žižkova-kôš-nevhodne umiestnený

Žiadame o presun kontajnerov na Žižkovej. Nielen kvôli tomu, že deň sú preplnené lebo stavebné firmy si sem chodia vynášať smeti, preplnené koše sa potom vysypú a znečisťujú celu ulicu a Dunaj…toto sme skúšali, ako argument na vyvolanie investície 1000eur slabé, ok.


Ale, stojiská BRÁNIA a BLOKUJÚ príjazdovú cestu k objektu pod nimi. Keďže stoja na príjazdovej ceste, auta obsluhujúce objekt ku ktorej je cesta vedená, musia chodit po trávniku.
Je nonsens, aby si ľudia postavili smetné koše na príjazdové cesty. Čo nato hasiči?

Nebol by to taky problém, ale nedávno ste posadili nové stromy práve do tých miest a na trávnik, kadiaľ to tieto auta obchádzali. Takze, aktualne už stoja na ceste a preto je NUTNE a súrne tieto koše okamžite premiestniť
01. december 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
05. október 2022

Palo Slav

Tento podnet tu už je roky, zmena žiadna. Neporiadok pri smetisku je naďalej. Naďalej blokuje príjazdovú cestu do objektu. Aké riešenie navrhuje mestská časť?
12. október 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
13. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet pošleme kolegom zo spoločnosti OLO na posúdenie. Veríme, že nájdu vhodnejšie stojisko pre svoje kontajneri.
Ďakujeme za pochopenie a trpezlivosť pri riešení.
Kto? OLO
Kedy? Tri týždne

S pozdravom Oddelenie komunikácie s verejnosťou Bratislava-Staré Mesto
28. júl 2023

PotPalo

Niečo nové?
Ja vidím problémy dva:
1. preplnené koše, z ktorých papier a odpadky rozfúkava po okolí vietor. Riešenie: objednať viac košov alebo častejší odvoz. A tiež uvážlivých občanov ktorí nebudú z odpadkov stavať pyramídu. Ak je kôš plný, so smeťami počkám až nebude plný, nebudem ich navyšovať do nebeských výšin. Zvyčajne to skôr či neskôr spadne dolu vedľa...
2. smeti donášané motoristami. Toto by som riešil azda zriadením tabule hanby, kde by bola ich fotka a ŠPZ, to by snáď zabralo. Teda keď už tie fotky sú.

Bod 2 sa dá riešiť oplotením stojiska alebo jeho presunutím, ale bod 1 to nevyrieši.
01. august 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania