Kto vysype smetiak?

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Smetny kos bol horko tazko po styroch mesiach osadeny ale smeti vysypat uz nema kto...je toto normalne? Toto je hlavne mesto?

15. apríl 2014

Peter

Ja len ze kos je uz vyprazdneny. Asi sa neda ocakavat, ze to bude niekto kazdy den monitorovat, ci netreba nejaky kos vyprazdnit... Tieto verejne smetiaky su dost male, a staci jednorazovo nejaka "velka smet", a je plny. No a potom je to o klasickej otazke verejnych sluzieb - kolko je verejnost ochotna zaplatit zo spolocneho rozpoctu za to, ze bude mat vzdy smetiak k dispozicii vyprazdneny...
24. apríl 2014

Peter

Michal, nebolo by fer, aby si svoj podnet aktualizoval, ak bol vyrieseny? Samozrejme idealne by aktualizaciu mohli poslat samotni vysypaci smeti, teda pokial konali na zaklade podnetu alebo o nom vedeli.
Kazdopadne tu je aj foto, dokonca spolu s dokazom, ze starostlivost je zabezpecena aj o predajne automaty cestovnych listkov.
29. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, smetné koše sú, samozrejme, vysýpané pravidelne 1x denne alebo maximálne obdeň (podľa vyťaženosti zastávok). Medzi dvoma cyklami sa však mohlo stať, že bol kôš zaplnený. Ako je zrejmé z fotografie, kôš, ktorý má slúžiť na drobný odpad v súvislosti s cestovaním v MHD (napr. použité cestovné lístky) niekto využil a zapchal ho iným typom odpadu, ktorý patrí inde...

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
01. október 2014

Karol Bujaček

Pán Papajčík, a kam patrí iný typ odpadu? Iný typ odpadu iní ľudia hádžu na zem preto, lebo patrí inde?
02. október 2014

Peter

Karol, nie je mi uplne jasne, co mas na mysli. Pan Papajcik uvadza legitimnu premisu, ze poulicne kose maju sluzit na drobny odpad, ktory "vyprodukujes" pocas pobytu na ulici - pouzite listky, obaly a supky prave dojedeneho jedla, prave vypite flase, osmrkane vreckovky... Nemozes ocakavat, ze mesto vytvori poulicny system zberu akehokolvek typu odpadu. Kto vyprodukuje iny typ opdadu, na zber ktoreho nie je poulicny system urceny a dimenzovany, je jeho zodpovednostou zabezpecit jeho likvidaciu formou, ktora je na to vhodna a urcena - teda napr. odniest tento odpad do zbernej nadoby u seba doma alebo v praci... len na to ludia nie su zvyknuti a stale vladne presvedcenie, ze maju narok na to, aby sa o ich odpad postaral niekto iny.
02. október 2014

Karol Bujaček

Peter, p. Papajčík spomínal „odpad v súvislosti s cestovaním MHD“ a konkrétne uviedol použité cestovné lístky. Neviem, či obaly a šupky práve dojedeného jedla a práve vypité flaše môžu súvisieť s cestovaním – na *busoch je predsa nálepka, že do nich s jedlom a nápojmi vchádzať nemáme. Tá moja otázka by vlastne mohla byť formulovaná aj spôsobom „kam odhadzovať už nepotrebné obaly od jedla/nápojov, posmrkané vreckovky, a iný drobný odpad“.
02. október 2014

Peter

Tak nakoniec sa zda, ze vsetci traja mame ten isty nazor, len sa nikomu nepodarilo ho naformulovat uplne presne. Dovolim si totiz predpokladat, ze ani pan Papajcik nie je proti tomu, ak sa poulicny odpad typu obalov a supiek vyhodi do tohto kosa, akuratze v tomto pripade dokumentovanom na OPS bol kos "zneuzity" na nejaky odpad vacsieho kalibru...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania