Klemensova-reklama-nebezpečná (na spadnutie a pod.)

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení

Zhrdzaveny stoziar na spadnutie

28. február 2020

Jerome

Hrdza z Dunajskej, Grosslingovej sa presúva ďalej :)

Prečo sa p.starostka neprejde peši so svojím tímom po meste a nesnažia sa opraviť, napraviť, resp.dať problémy do poriadku??
28. február 2020

Pozorovatel

@jerome

z hladiska objektivnosti, aky ma starostka dosah na riaditelstvo statnych zeleznic, na ktorych budove sa hrdzavy stoziar nachadza? Myslim ze ziadny.
28. február 2020

orel skalný

vyzvať majiteľa budovi, na odstránenie tohto torza niečoho z 80 rokov.
28. február 2020

Pozorovatel

Na jednej strane Vam rozumiem,ale na zaklade akeho zakona ma samosprava takuto kompetenciu aby vyzyvala vlastnika budovy aby odstranil torzo asi vlajkoveho stoziara?
V mrste si ruiny, ktore sa "sypu" na chodniky a nie je zakon, ktory by donutil vlastnika pod pokutou konat, a ak je tsk nikto v jejo mene nekona.
29. február 2020

orel skalný

To: Verejný poriadok nestačí tento všeobecný spoločenský záujem ????
29. február 2020

Jerome

RE: pozorovatel

staci, ked si popozerate podnety a sam uvidite, ze naozaj treba,aby sa kompetentni prebrali z letargie a trvali na vyrieseni a odtsranovani nedostatkov, problemov, vratane hrdzavej Dunajskej, Grosslingovej...:)
06. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Generálne riaditeľstvo, Železnice Slovenskej republiky, Klemensova 8, BA
06. marec 2020

orel skalný

Samospráva MČ Staré Mesto pošlite prosím výzvu....na nápravu alebo demontáž, a nezbavujte sa zodpovednosti za verejný poriadok v Meste
11. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný stožiar na rohu budovy v Bratislave - administratívna budova Generálneho riaditeľstva ŽSR, Klemensova 8 slúžil ako vlajkový stožiar. Aktuálne je nepoužívaný. Lankové vedenie bolo odstránené. Budova je evidovaná v Ústrednom zozname pamiatkového fondu ako pamiatkový objekt č. 751/1. Všetky stavebno-udržiavacie práce na exteriéri budovy podliehajú súhlasu príslušného pamiatkového úradu. V zmysle uvedeného bude predmetný stožiar vymenený, prípadne odstránený pri najbližších stavebno-uzdržiavacích, príp. rekonštrukčných prácach zahŕňajúcich aj fasádu budovy. Tieto by mali byť vzhľadom na kultúrny význam budovy realizované komplexne. Prácam musí predchádzať v súčasnosti realizovaná rekonštrukcia striech, ktorá bola dočasne prerušená do doby sanácie obvodových múrov budovy, v ktorých sa prejavili trhliny statického charakteru. Projektu sanačných prác a ich následnej realizácii predchádza statické posúdenie budovy, pre ktoré ŽSR aktuálne obstaráva dodávateľa.

Prajem pekný deň!

Ing. Ľubomír Mitas
Manažér externej komunikácie
11. marec 2020

Jerome

OK, ozvite sa p.Mitas, ked bude rekonstrukcia ukoncena, zatia, navrhujem, aby bol podnet v statuse : v rieseni.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania