Gessayova - nelegálne ohnisko

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

V lesiku pri Chorvatskom ramene zo strany Gessayovej si skupinka (asi bezdomovcov) spravila nelegalne ohnisko a pravidelne si tam kazdy den robia ohen a varia (vid flase od oleja). Jednak olamuju okolite stromy aby mali ohen...len tak v strede Petrzalky...zaroven zanechavaju po sebe tony odpadkov. Okolie je taktiez plne ludskych exkrementov (blizsie k casti detskejo ihriska pri ktorom asi stanuju).

01. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Miestnou ohliadkou bolo zistené, že nelegálne ohnisko sa nachádza na pozemku reg. C., s parc. č. 1111/70, ktorý je podľa výpisu z katastra nehnuteľností vo vlastníctve Hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislava a prenájme spoločnosti PETRŽALKA CITY, a.s..
Vzhľadom na uvedené majetkové vzťahy, mestská časť Bratislava-Petržalka nemôže zabezpečiť sanáciu odpadu, ani vykázať osoby, ktoré sa na pozemkoch zdržiavajú neoprávnene, na tieto úkony je oprávnený vlastník alebo nájomca pozemku.
Kto? Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
03. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu životného prostredia.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
31. december 2023

PotPalo

A nebolo by lepšie tam to ohnisko povoliť a zriadiť? Neviem že by sme nejaké ohnisko niekde v okolí mali, najbližšie je asi pri Draždiaku. Voda je na blízku, tak ohnisko na opekanie by bolo fajn. A v civilizovanej zemi by dokonca vybudovali suchý záchod, čiže latrínu. Počas sviatkov totiž naozaj nieje kde... A že stromy? Pri akože údržbe zelene ktorú som tam videl vyrúbali a odviezli tak 50% drevín a krovín. To by táborníci nestihli ani za desiatky rokov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania