Stará železničná trať - Filiálka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
Katarina Stefekova 14. apríla 2014

Dobry den, posielam Vam napad, ako vyuzit schatranu staru zeleznicu za Istropolisom. Nemyslim, ze by tato "prerabka" bola nakladna, naopak, ak oslovite mladych umelcov (a nie len tych), urcite sa najdu dobrovolnici, ktoru radi prilozia ruku k dielu. A zvlast, ak sa z neho budu tesit mladi i stari a miesto nebude sluzit len psikom, ako je to teraz, ale relaxovat v nom budu moct aj ludia.

http://en.wikipedia.org/wiki/High_Line_(New_York_City)

24. apríl 2014

Stefekova

Dobry den, mozte mi prosim potvrdit z akeho dovodu je tento navrh oznaceny ako nerieseny? Ano pisali ste, ze nakolko nedoslo k pozitivnej naprave...tak teda, PRECO nedoslo k ziadnej naprave? Je pochopitelne, ze k nej nedojde o tyzden, dva, ale mohol by sa niekto na tento problem aspon pozriet a slusne odpisat dovody, preco sa s tymto miestom uz tolke roky nic nerobi? Myslela som, ze pointou tohto portalu je snaha o lepsi zivot u nas na Slovensku a nie jednoducho oznacit podnet, ze je nerieseny len preto, ze NIKTO sa neunuval na to pozriet a bodka. Dakujem!
29. apríl 2014

Peter

Pokiaľ viem, tak je to pozemok železníc... :-( Obrovský úspech, že sa Zelenej hliadke podarilo v spolupráci s nimi dať areál aspoň trochu do poriadku. Inak súhlasím, že priestor by bol ideálny na všelijaké outdoorové aktivity - aktívny, pasívny oddych, všelijaké eventy... S vyhliadkou na plnohodnotný veľký mestský park, ako ich poznáme z veľkých miest. Už teraz po uprataní tam vidieť viac ľudí, nielen asociálov :-)
05. máj 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Nové Mesto
05. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem veľmi pekne za Váš podnet a návrh. ospravedlňujem sa, že v minulosti na tento podnet nikto neodpovedal. Podnet postupujem na vyjadrenie kancelárii starostu.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
10. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
preposielam Vám odpoveď z kancelárie starostu:
"Ďakujeme za podnet, ktorý je roky pre nás inšpiráciou. Vzhľadom na zámer Železníc Slovenskej republiky vybudovať na mieste Filiálky podzemnú železničnú stanicu môžu mať zásahy do priestoru iba dočasný charakter pričom musia rešpektovať zaradenie koľajníc do siete živých tratí. Preto nie je možné v rámci koľajiska povoliť akúkoľvek činnosť mimo tej, ktorá sa týka železničnej dopravy.

MČ BA-Nové Mesto dlhodobo pracuje na tom, aby železnice umožnili priestor postupne a dočasne upraviť pre verejnoprospešný účel. Prvým výsledkom je podpísanie nájomnej zmluvy na pás medzi koľajiskom a sídliskami Pri mýte a Urban Residence, ktoré má mestská časť v správe a chce tu realizovať oddychový priestor.

Verím, že už v roku 2023 prinesieme nové konkrétne zlepšenia na tomto území."

Podnet navrhujem označiť ako uzavretý.
Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania