Priechody na ceste medzi Karloveskou a Líščím údolím

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

V riešení
meno
Jana Landova 02. marca 2020

Ziadam o vyriesenie dopravnej situacie pre chodcov na spojovacej ceste medzi Karloveskou ulicou a Liscim udolim, pri poliklinike. Par metrov za odbockou je docasne vodorovne znacenie, ktore nie je znackou priechodu pre chodcov, ale moze miast chodcov, ktori tam nemaju prednost, pretoze v noci a za dazda ju nevidno a aj zvisla znacka chyba. Nasledne za nadchodom je zvisla znacka priechodu o 20 metrov, ktora nie je doplnena o znacku priechodu v mieste priechodu. Navyse je uplne zbytocna, ak nebude aj na druhej strane cesty, pretoze stojaci autobus ju urcite zakryje. A vodorovne znacenie priechodu je opat nie podla zakona, pretoze biele pruhy nie su rovnako siroke ako medzery (takto nezvyraznuju pohyb). Aj pri malej rychlosti aut tam vznikaju zlozite nebezpecne situacie.

Navyse hned po odboceni z Karloveskej ulice chyba priechod pre chodcov uplne uplne (podnet https://www.odkazprestarostu.sk/26957 ).

03. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za podnet.

Priechod pre chodcov na fotografii č. 3 bol naprojektovaný Mestskou časťou a schválený na dopravnej komisii v roku 2017. Zaradíme ho do zoznamu potrebných opráv dopravného značenia.

Priechody pre chodcov na fotografiách č.1 a č.2 nepatria pod správu Mestskej časti ale pravdepodobne pod magistrát a boli realizované v súvislosti s rekonštrukciou Karloveskej radiály.

s úctou

Mgr. Marek Turňa
Miestny úrad mestskej časti Bratislava - Karlova Ves
Oddelenie dopravy, životného prostredia a územného plánovania
referát dopravy
03. marec 2020

Jana Landova

K priechodu c. 3 sa, prosim, vyjadrite v zmysle namietok, ktore su vyssie uvedene. Ak je to schvalene, prosim, prepiste vyjadrenia k namietkam zo schvalovacieho protokolu, ktore sa tam iste museli riesit.
Pridavam teda dalsiu otazku: preco je nutne sa pytat viac ako raz?
03. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ako sme už písali, vodorovné dopravné značenie bolo schválené na dopravnej komisii Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy dopravným inžinierom a dopravným policajtom z KDI. Po troch rokoch pravidelnej premávky po priechode pre chodcov sa niektoré pruhy priechodu pre chodcov časom opotrebovali, a tak nemajú predpísané parametre. Za vyznačenie vodorovného dopravného značenia zodpovedá oprávnená a certifikovaná firma na dopravné značenie.

K osadeniu zvislého dopravného značenia: dopravná značka musí byť umiestnená v smere jazdy vozidiel, teda vpravo a v prípade priechodu pre chodcov čo najbližšie k priechodu.

Opravu predmetného priechodu pre chodcov máme zaradenú v pláne opráv.

S úctou

Mgr. Marek Turňa
Miestny úrad mestskej časti Bratislava - Karlova Ves
Oddelenie dopravy, životného prostredia a územného plánovania
referát dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania