Alstrova-cyklotrasa-poškodená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
Jaroslav Bobovský 06. marca 2020

Na medzinárdodnej cyklotrase Sacra velo je na Alstrovej ulici V Bratislave Rači vykopaná jama. Cyklotrasa je nezjazdná, cez prekážku sa nedá ani tlačiť bicykel. Príčinou je a výstavba nových domov a inštalácia vodovodnej prípojky. Rozkopávka je povolená stavebným úradom. Podľa mňa mala obec pred povolením rozkopávky vybaviť obchádzkovú trasu a dať ju vyznačiť. V obci Svätý Jur na tej istej cyklotrase je na oveľa väčšej stavbe (diaľnica D4) obchádzková trasa vybudovaná a vyznačená. Na Alstrovej ulici by stačilo, aby bol stavebník zaviazaný umožniť aspoň prechod pre peších . Podľa mňa stavebný úrad v Rači nemá záujem na cyklotrasách

06. marec 2020

Roman Mihalik

Začnite priestupkove konanie voči stavebnikovi za porušenie podmienok povolenia a nedodržanie POD. Nie je možné aby takto zrušili cyklocestu bez náhrady a aby nebola stavba oplotená.
10. marec 2020

Tim

Neskutocna drzost zo strany stavebnika a amaterizmus zo strany stavebneho uradu...
10. marec 2020

Roman Mihalik

Hlavne by sa úrad mohol vyjadriť. Ak to nestihne v zákonnej lehote, môžete podať sťažnosť
12. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Stavebný úrad vykonal dňa 10.03.2020 ohliadku stavby. Vyzval stavebníka na realizáciu povinného stavebného oplotenia stavby kvôli bezpečnosti a zabezpečenie prechodu peších a cyklistov okolo stavby. Dnes 11.03.2020 stavebník oplotil stavbu a zabezpečil možnosť prechodu peších a cyklistov cez pozemok stavebníka poniže vodovodnej šachty. Toto riešenie je samozrejme dočasné, na niekoľko dní, pokiaľ bude stavba dokončená. Nový stav na nachádza na priloženej fotografii.

MiÚ Bratislava-Rača
12. marec 2020

Roman Mihalik

Oplotil???? Ten plech s ostrými hranami má byť čo? Ako tadiaľ prejde vozíčár alebo slabozraký/nevidiaci? Veď to nespĺňa nič podľa noriem a predpisov (napr. TP048)!

Z prílohy č. 1 k vyhláške č. 147/2013 Z. z. vyberám:

1.2. Stavenisko v zastavanom území obce musí byť oplotené do výšky najmenej 1,8 m.
1.8. Všetky vstupy na stavenisko sa musia označiť bezpečnostným a zdravotným označením podľa osobitného predpisu11) so zákazom vstupu na stavenisko osobám, ktoré tam neplnia pracovné úlohy. Oplotenie staveniska musí mať uzamykateľné vstupy a výstupy alebo vstupy a výstupy oplotenia staveniska musia byť zabezpečené strážením alebo iným spôsobom.

Prečo nie je stavenisko oplotené v zmysle vyhlášky? Kedy zjedná úrad nápravu a vyvodí dôsledky za porušenie vyhlášky?
Kde je značená obchádzka pre cyklistov? Nechcete mi snáď tvrdiť, že to, čo je na obrázku je podľa POD, schválené od CSO.

prosím preposlať samospráve, ďakujem
04. apríl 2020

Roman Mihalik

Aký je stav riešenia podnetu?
17. apríl 2020

Martin Uváček

Podnet už nie je aktuálny. Miesto výkopu je tam už asfaltová cesta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania