Karadžičova-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Dagmar Sedlárová 09. marca 2020

Veľký strom vo vnútrobloku medzi ulicami Krížna-Karadžičova-Záhradnícka, na škôlkarskom dvore, je už dlhodobo bez orezu (naposledy cca pred 10 rokmi?) a dlhé konáre pri vetre šľahajú do okien obyvateľom budovy na Karadžičovej 49 a 51. V záujme bezpečnosti a ochrany majetku obyvateľov, ale aj škôlkarov by bolo potrebné strom omladiť a orezať dlhé konáre.

09. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za váš podnet, preverí ho oddelenie životného prostredia. O výsledku vás budeme informovať.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
16. marec 2020

Ľudmila Orbanová

prosim, len ho nespilte cely. dakujem
23. február 2021

Alexander Kulumbeg

Dobrý deň, tento podnet bol nahlásený v marci 2020 a odvtedy sa nič neudialo. Bolo by to pochopiteľné kvli všeobecnej pandemickej situácii, avšak o pár metrov (!!!) ďalej v inej časti vnútrobloku ulíci Krížna-Karadžičova-Záhradnícka sa koncom leta konal rozsiahly orez asi 5-6 stromov.

Pracovník, ktorého som sa opýtal, kto si objednal výkon orezu mi povedal, že to bola mestská časť (resp. magistrát, už si nespomeniem). Z toho vyplýva že tento podnet bol vyriešený, ale podnet nahlásený o asi 30 metrov vzdušnou čiarou sa už vyriešiť nepodarilo. Chcel by som preto touto cestou poprosiť o prešetrenie a vykonanie ozdravného orezu (prosím, nie oDrezu), vzhľadom na to, že strom už je naozaj blízko budovy a pri silnom vetre môže poškodiť fasádu (pamiatkovo chránenú!) a okná, a v horšom prípade spôsobiť zranenia, keďže pod ním sa hrávajú škôlkari škôlky na Karadžičovej.

Prikladám fotografie stavu z 22.2.2021.
24. február 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
24. február 2021

Alexander Kulumbeg

Ďakujem za reakciu! :)
04. február 2022

Alexander Kulumbeg

Rok sa s rokom stretol a hoci všetky okolité stromy boli orezané, tento najväčší je asi neviditeľný, pretože sa tomuto procesu magicky vyhol a ani nebol zaznačený v mape plánovaných orezov na stránke mesta, resp. mestskej časti.

20. apríla 2021 som telefonoval a písal email pánovi Ferenčuchovi z referátu životného prostredia, ktorý mi tvrdil, že na strom sa bol pozrieť arborista, a tým to skončilo. Je možné, že arborista usúdil, že strom orez nepotrebuje, ale arborista nebýva v byte kde pri víchrici šľahajú konáre do okien a v lete je tam tma 24/7, lebo slnko listy nepresvieti.

Touto cestou po dvoch rokoch ignorácie zo strany mesta/m.č. opätovne apelujem na všetky kompetentné osoby, aby sa venovali tomuto problému skôr než dôjde k majetkovým škodám, alebo nedajbože ujme na zdraví.
06. február 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,
Martina
Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
31. marec 2022

Alexander Kulumbeg

Dobrý deň,

Samospráva sa na podnet opätovne rozhodla nereagovať.

Strom sa nespomína ani v posudkoch, ani v plánovaných orezoch. Jar sa blíži, strom pomaly kvitne, takže očakávam, že ak sa aj reakcie dočkám, dozviem sa, že vo vegetačnom období sa tieto úpravy robiť nemôžu, ergo ďalší (minimálne) rok čakania.

Psí hlas síce do neba nejde, ale nedá mi nepodotknúť, že považujem za absurdné, že starostka Starého mesta, resp. jej ansámbl majú čas na nezmysly akými je premenovávanie ulíc po ľuďoch, ktorí pre Slovensko ani Bratislavu nič neurobili a nemajú s nimi nič spoločné (B. Nemcov), a naháňať tak lacné politické body pred voľbami, ale neunúvajú sa robiť to, za čo sú naozaj platení, tzn. riešiť problémy občanov a skvalitňovať ich život.

Pani starostka evidentne zabúda, že slovo starost(k)a je odvodené od predpokladu, že sa má daná osoba o ľudí starať a nie vytvárať im starosti.

Ak samospráva nezareaguje, budem zvažovať medializáciu.
02. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,
Martina
Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
26. júl 2022

Alexander Kulumbeg

Podnet bol po osobnom urgovaní promptne vyriešený. Týmto sa chcem poďakovať p. Gašparovej z miestneho úradu za jej ústretovosť a pomoc.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania