Nezábudková-Riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Milan 09. marca 2020

Dobrý deň, žiadam o informácie na základe akého projektu bol zrealizovaný tento cestný spomalovač v obytnej zóne na Nezábudkovej ulici a ktorý úrad schválil osadenie značiek a daného spomalovača. Prečo sa neuvažovalo skorej nad iným riešením napríklad optickým spomalením áut? Riešení je viac ale toto nie je to najvhodnejšie riešenie.

10. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
11. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Spomaľovací prah na Nezábudkovej ulici bol navrhnutý a realizovaný na základe podnetu občanov s priľahlého bytového domu a podporený nadpolovičnou väčšinou vlastníkov týchto bytov, ktoré sme si vyžiadali.
Je to iba jeden prvok z komplexného riešenia celého vnútro bloku, keďže ho budeme riešiť ako celok.
Ak Vás môžem poprosiť o emailovú adresu a budeme Vás kontaktovať s doplňujúcimi otázkami od dopravného inžiniera.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
16. marec 2020

Simon Simonides

Nezábudková ulica je označená ako obytná zóna s chaotickým vyznačením parkovacích miest s nerovnomerným rozdelením. Pozostáva z niekoľko obytných domov vytvárajúcich tzv. vnútroblok. Potrebuje celkové riešenie parkovania a nie vyznačenie a osadzovanie nezmyselných značení a zábran tak, ako si povie ktokoľvej z paneláku. Je to celok a preto ho treba riešiť ako celok. Cesta je aj napriek niekoľkým opravám rozbitá. (posledná oprava výtlkov a okolia kanalizačných vpustov bola zúfalá....).
Podmienky pre parkovanie by mali byť pre každého rovnaké, čo nie je. Sami policajti pri udeľovaní pokút za parkovanie na neoznačených miestach majú vo veci riadny chaos.
Samospráva bola už niekoľkokrát upozornená na nebezpečný výjazd z obytnej na Pažítkovú ulicu. Jednoduché riešenie osadenia zrkadla na protiľahlom chodníku a vyznačenie prechodu pre chodcov (smer nemocnica je dosť veľký pohyb chodcov aj invalidných a starších ľudí do domova dôchodcov) a označenie krajnice žltým pruhom pre zákaz parkovania v zákrute......
Riešení je dosť, ale mám pocit, že samospráva si vyberie vždy len to najhoršie a alibisticky posunie prípad do zabudnutia odložením na "VYRIEŠENÉ".

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania