Vtáčikova cesta-znečisťovanie-pôdy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý

Niekto na mieste bývalého nemeckého bunkru znáša pneumatiky a iný odpad.

09. marec 2020

Miroslav Daniš

Človek je najnebezpečnejší tvor pre túto planétu. Zmeniť jeho myslenie a chovanie je asi tá najťažšia vec. Ideálne by bolo na takýchto miestach nainštalovať fotopasce a následne to dať týmto "ľuďom" odstrániť na vlastné náklady a samozrejme aj tvrdo trestať pokutami a verejným pranierovaním v médiách a na výveskách miestneho úradu.
Obdobná skládka (aj keď nie s pneumatikami) je znova vytvorená nad starou slalomkou, napriek tomu, že Mestské lesy zlikvidovali tú pôvodnú. Hold človek je nenapraviteľný a nepoučiteľný...
09. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Vyšleme na miesto našu inšpektorku životného prostredia a vyzveme správcu areálu okolo bunkra, aby nám podal vysvetlenie ohľadom použitia pneumatík. V prípade, že bude v rozpore so Zákonom o odpadoch ho vyzveme na ich odstránenie.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
09. marec 2020

Jopo

Ďakujem!
13. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Situáciu sme preverili s majiteľom pozemku, ktorý je, podľa jeho vlastného vyjadrenia, zároveň aj ten, kto pneumatiky na miesto umiestnil. Na základe jeho vysvetlenia uvádzame, že pneumatiky slúžia ako herné prvky pričom sú spevnené do jedného celku a tým pádom sa nejedná o čiernu skládku pneumatík.

Požiadali sme ho, aby minimalizoval rozsah takéhoto ihriska na minimálnu možnú mieru.

Situáciu budeme ďalej sledovať.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
13. marec 2020

Jopo

Ďakujem za ochotu a spoluprácu.
26. apríl 2020

Juraj

My sme tam boli pozriet v 02/2020...trochu sme boli sklamani z tych pneu, ale zdalo sa nam ze sa tam niekto hra paintball....ale pneumatiky?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania