30 centimetrová tráva

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Dušan Veselý 14. apríla 2014

V Rači, sídlisko Krasňany je 30 cm vysoká tráva. Už mala byť dávno pokosená. Nech nám skúsi pán starosta vysvetliť, že prečo mešká kosenie trávnika. Fotografie boli zhotovené 13.04.2014.Toto už občan nechápe. Človek platí dane a služby za to nedostane. Zasa opačne, čo si občan neobjedná, to dostane, napr. zahusťovanie sídlisk a developerský ošiaľ. Kedy toto skončí?
Ako mám v takej vysokej tráve zbierať po psovi exkrementy?

14. apríl 2014

Marek

Kde su casy ked som bol maly a pod balkonom nasim a nielen tam pravidelne kosil travu pan Ivan z Hubeneho ulice.
14. apríl 2014

Flego

:-) u nás kosieval Ci*gán (po novom Róm) trávu pre svoj dobytok (koňa, kravu, kozy). Kosil to veľmi pekne, pravidelne a hlavne zadarmo. Boli sme s ním veľmi spokojný.
14. apríl 2014

Flego

P.S. Chlapci z ústredia nehnevajte sa, ale keď napíšem Cigá* tak ma počítač prosí o slušné vyjadrovanie. Toto bol predsa odjakživa oficiálny názov tohto etnika a dnes je to už nadávka?
14. apríl 2014

Martin

No super este, ze sa da na co vyhovorit, ze sa nedaju zbierat psie exkrementy. Raz je to malo kosov, raz je to malo sackov a teraz vysoka trava. Mimochodom aj neviete najst ho..o po svojom psovi, ktoreho mate na voditku, tak treba ist k ocnemu a nie sa tu stazovat.
16. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Mestská časť Bratislava - Rača začala kosenie verejných plôch 7.4.2014, čo je o dva týždne skôr ako v minulých rokoch. Kosenie sa vykonáva postupne podľa kapacitných možností a aktuálneho počasia. Podľa harmonogramu sa lokalita Krasňany – Hubeného bude kosiť v 17. týždni.

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
16. apríl 2014

Dušan Veselý

Tak nám pani prednostka vysvetlila, že nepriatelom socializmu na mú Rača sú štyri ročné obdobia: jar, leto, jeseň a zima
17. apríl 2014

Mandy

Ó môj bože! Mať tak vaše starosti. Mňa napr. se*ie pokosená tráva. Jak to pokosia, tak to hneď zoschne a celý zvyšok leta sa pozerám na nechutný vyschnutý, vyprahnutý trávnik. Radšej 30cm a zelený ako pokosený a vyschnutý.
04. máj 2014

Dušan Veselý

Je nedeľa 4.mája 2014, končí 18.týždeň a trávniky v lokalite Hagarova nie sú pokosené a tráva dosahuje 40 cm. Občania, ktorí svojpomocne skrášľujú okolie kvetmi sú nútení pre ich záchranu trávu v okolí kvetov pokosiť. Takto vyzerajú plané sľuby prednostky m.ú.Rača.
05. máj 2014

Romana

Nezavidim alergikom ktori musia trpiet pre hluposť naroda, ktori nechape preco sa vlastne kosi trava.
05. máj 2014

Mandy

Romana súhlasím: Kvôli alergikom všetko pokosme, vyrúbme všetky stromy - aj tie produkujú peľ, a zalejme všetko betónom. A rovnako môžeme vyhubiť všetku zver, veď aj na zvieraciu srsť sú alergické reakcie.Potom bude alergikom asi fajn.
04. jún 2014

Dušan Veselý

teraz, čo sa zvolebnieva, sa kosí každy 3.tyžden.
04. jún 2014

Dušan Veselý

teraz, čo sa zvolebnieva, sa kosí každy 3.tyžden.
09. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet.

Tráva v celej mestskej časti je pravidelne kosená podľa navrhnutého harmonogramu kosenia, ktorý sa každý mesiac zverejňuje na webe www.raca.sk. Tam je aj napísané, ktoré kosenie a kde sa bude v daný mesiac realizovať. Nie je možné totiž harmonogram vypracovať napríklad na pol roka dopredu, pretože je veľa okolností, ktoré to ovplyvňujú.

Zostávame so srdečným pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ BA - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania